Nieuws

  Alleen wedstrijdverslagen   Zoeken in Nieuws    Ouder nieuws

Vrijdag 21 juni 2013

Loting Wimbledon 14:00
Misa heeft het niet getroffen met haar loting voor Wimbledon. Vandaag was die loting en werd ze gekoppeld aan de nummer 6 van de wereld Na Li. Het is de eerste ontmoeting tussen beide speelsters. Voor haar deel van de loting zie  hier. Verder zijn Kiki Bertens en Misa net niet het dubbeltoernooi binnen gekomen.

Woensdag 19 juni 2013

Klaar in Rosmalen 15:53
Misa is klaar in Rosmalen. Na een eerste ronde nederlaag in het dubbel met Kiki Bertens verloor ze vandaag met 6-76 6-73 van de als 4e geplaatste Kirsten Flipkens(20). Op zich een goed resultaat waar ze zeker aanknopingspunten uit kan halen voor Wimbledon waar vrijdag voor geloot wordt. Misa had een aantal kansen om deze partij naar zich toe te trekken maar op de beslissende momenten wilde dat niet lukken.

Scoreverloop (Wijs op een datapunt voor info)


Zondag 16 juni 2013

Winst bij rentree op WTA niveau 16:53
Misa heeft bij haar rentree op het hoogste niveau de eerste ronde winnend afgesloten. Met 7-5 6-4 won ze van de Spaanse Silvia Soler Espinosa(73). Nu wacht in de tweede ronde een bekende speelster voor Misa. Daarin staat ze tegenover de als 4e geplaatste Kirsten Flipkens(20). Daarnaast dubbelt Misa deze week ook met Kiki Bertens.

Scoreverloop (Wijs op een datapunt voor info)
Head-to-Head tegen Flipkens:
MisaFlipkensToernooiMaandOndergrondUitslagStand
--Luxemburg JCDetailsNov 2002Tapijt6-78 6-2 2-6 2-2
--MilaanDetailsMei 2003Gravel6-2 3-1 opg. 
--Canadian OpenDetailsAug 2003Hardcourt4-6 6-4 6-4 
--US OpenDetailsSep 2003Hardcourt3-6 5-7 

Vrijdag 14 juni 2013

Rentree op WTA niveau 19:42
Komende week maakt Misa bij het WTA toernooi in Rosmalen (dit jaar omgedoopt tot Topshelf Open) haar rentree op het hoogste niveau. Met een wildcard zit ze rechtstreeks in het hoofdtoernooi en moet ze het in de eerste ronde opnemen tegen de Spaanse Silvia Soler Espinosa (73). Het is de eerste ontmoeting tussen beide speelsters.

Donderdag 6 juni 2013

Eredivisie zit erop 18:57
Misa heeft de afgelopen 2 weken wedstrijdritme op kunnen doen tijdens de eredivisie hier in Nederland. Op 7 speeldagen kwam ze in actie voor het team van ALTA uit Amersfoort. 7x speelde ze in het enkelspel en daarvan won ze er 5 (uitslagen  hier te vinden). In het dubbelspel kwam ze 6x in actie en won ze 4x. Alle keren speelde ze samen met
Estelle Guisard en die uitslagen zijn  hier te vinden. Het team van ALTA eindigde uiteindelijk op een 5e plaats, kwam daarmee net te kort voor play-offs, maar speelde zich ook pas op de laatste speeldag met een 6-0 zege veilig, want degradatie lag ook op de loer.

Complete eindstand:
1. Lobbelaer 29-13
2. Amstelpark 27-15
3. Van Horne 24-18
4. Metselaars 22-20
-----------------------------------------------------------------------
5. Zandvoort 21-21
6. ALTA 21-21
-----------------------------------------------------------------------
7. Leimonias 19-23
8. Dekkertennis 5-37


Nu kan de voorbereiding afgesloten worden met 1,5 week trainen voordat Rosmalen en Wimbledon beginnen waar Misa aan deel zal nemen.

Zondag 21 april 2013

Ook toernooiwinst enkelspel 11:49
Nadat Misa dus vrijdag al samen met De Vroome het dubbelspeltoernooi won was ze vanmorgen in de finale van het enkelspel ook te sterk voor diezelfde Indy De Vroome (510). Misa verloor wel haar eerste set deze week in het enkelspel, maar was daarna wel op dreef en won met 3-6 6-2 6-4 van haar jonge landgenote. Nu staan er 2 trainingsweken op het programma voor ze vanaf week van 6 mei speelt in het hoofdtoernooi van het 75k challenger toernooi in Trnava. Ze is hier rechtstreeks in gekomen op basis van haar protected ranking (105).

Scoreverloop (Wijs op een datapunt voor info)Zaterdag 20 april 2013

Naar finale enkelspel en winst dubbeltoernooi 13:10
Misa heeft zich zojuist geplaatst voor de finale van het enkelspeltoernooi in Heraklion. Gisteren won ze in kwartfinale met 6-2 6-1 van Amy Bowtell (514), waarna ze vandaag met 7-5 6-0 na een 3-5 achterstand won van Kathinka Von Deichmann (560). Morgen in de finale staat ze tegenover landgenote en dubbelpartner Indy De Vroome (510).

Met deze Indy de Vroome won ze gistermiddag ook de finale in het dubbelspel. Met 6-0 5-7 1-08 werden Yuka Mori en Rosalie Van Der Hoek verslagen.

Scoreverloop (Wijs op een datapunt voor info)


Donderdag 18 april 2013

Dag 4 Heraklion 15:48
Misa heeft zich vanmorgen geplaatst voor de kwartfinale van het Futuretoernooi in Heraklion. In de tweede werd wedstrijd bij 6-2 0-1 gestaakt, omdat de als 3e geplaatste Tamara Curovic (413) gedwongen was om op te geven. In de kwartfinale speelt Misa morgen tegen de als 5e geplaatste Ierse Amy Bowtell (514).

Scoreverloop (Wijs op een datapunt voor info)
In het dubbelspel vanmiddag moest ze samen met Indy De Vroome in actie komen in de halve finale. Na een goed begin, een zeer zwak middenstuk en een sterk slot werd er met 7-62 6-1 gewonnen van Tamara Curovic en Aminat Kushkhova. Morgen of zaterdag staan de 2 in de finale tegenover Yuka Mori en nog een Nederlandse in de persoon van Rosalie Van Der Hoek.

Benieuwd of Misa morgen haar 100% setscore vast kan houden.

Woensdag 17 april 2013

Ook na dag 3 Heraklion nog zonder setverlies 16:15
Misa is ook na 3 dagen in Heraklion nog zonder setverlies. In kwartfinale van het dubbeltoernooi won ze samen met Indy De Vroome met 6-3 6-1 van Anna Floris en Stephanie Scimone. In de halve finale wacht het als 1e geplaatste duo Tamara Curovic en Aminat Kushkhova. Curovic is ook tegenstandster in tweede ronde single morgen. Mogelijk volgt later op de donderdag ook de halve finale dubbel, maar kan ook zijn dat deze pas vrijdag wordt gespeeld.

Dinsdag 16 april 2013

2013 begonnen met 2 zeges 12:03
Misa is het jaar 2013 begonnen met 2 zeges en zonder setverlies. Gisteren in het dubbel won ze samen met Indy De Vroome al met 6-2 6-0 van Julia Klackenberg en Tara Vasovic. Vandaag in de single werd het ook een duidelijke 6-2 6-2 zege op Camilla Rosatello (1018).

In de tweede ronde van het enkelspel wacht de als 3e geplaatste Tamara Curovic (413). Later vanmiddag worden ook de tegenstandsters in de kwartfinale van het dubbelspel bekend en of Misa morgen ook in actie komt in 1 van beide of allebei.

Scoreverloop (Wijs op een datapunt voor info)


Zondag 14 april 2013

Loting hoofdtoernooi Heraklion 16:43
Het moment is nabij. Misa maakt komende week haar rentree in het internationale tennis bij het Futuretoernooi in Heraklion. In de eerste ronde is ze gekoppeld aan de Italiaanse Camilla Rosatello (1022). Bij winst wacht in de tweede ronde mogelijk de als 3e geplaatste Tamara Curovic (403).

Ook komt ze in actie in het dubbelspel. Samen met het Nederlandse talent Indy de Vroome speelt ze in eerste ronde tegen Julia Klackenberg uit Zweden en Tara Vasovic uit Canada.

Vrijdag 5 april 2013

Schema rentree MichaŽlla 01:33
MichaŽlla heeft via de social media laten weten wat haar (voorlopige) schema is voor haar rentree. In de week van 15 april zal ze een 10.000 Future spelen in Heraklion (Griekenland). Vervolgens zal ze week erna ook in Heraklion een future spelen. Dan staat er trainingsweek op het programma, voor dat ze in de week van 6 mei een 75.000 toernooi in Trnava (Slowakije) gaat spelen. Daarna volgt nog in week van 13 mei een 100.000 toernooi in Praag (Tsjechie). Daarna komt ze 3 weken nog in actie voor ALTA Amersfoort in de Nederlandse eredivisie voordat ze aan het grasseizoen begint (waarschijnlijk sowieso Rosmalen en Wimbledon (als ze de laatste rechtstreeks in komt met haar protected ranking)).

Woensdag 2 januari 2013

Krajicek weet in februari meer over hart 10:35
Tennisster MichaŽlla Krajicek weet medio februari of ze haar topsportcarriŤre kan voortzetten. De 23-jarige Krajicek staat al enige tijd aan de kant vanwege hartklachten en volgt nu een programma, waarbij ze over enkele weken van de klachten af zou moeten zijn. .

'Als dat niet zo is, heb ik een probleem. Maar die kans is klein', zegt Krajicek woensdag in de Volkskrant. Ze beseft echter dat haar loopbaan dan ook definitief over kan zijn. 'In het normale leven zal ik geen hinder ondervinden. Maar ik wil er niet over nadenken, het bevordert de stress. Dan schrik je van elke steek rond je hart.'

Volgens het halfzusje van oud-Wimbledonwinnaar Richard Krajicek moet er niet overdreven worden. 'De kans dat ik terugkeer, is veel groter dan dat ik moet stoppen.'

Vrijdag 30 november 2012

Krajicek mikt op rentree in maart 14:44
MichaŽlla Krajicek denkt voorlopig niet terug te keren op de WTA Tour. © ANP

De geboren Delftse moest zich deze week om gezondheidsredenen afmelden voor de KNLTB Tennis Masters van volgende maand en heeft nog wel even nodig om fit te worden.

"Het belangrijkste is eerst gewoon gezond worden, maar om eerlijk te zijn is mijn doel eind maart weer te gaan spelen", laat de Tsjechische Nederlandse vanuit Praag aan NUsport weten.

De US Open was eind augustus haar laatste toernooi. Voor dat evenement herstelde Krajicek al van een knie-operatie en had ze last van hartproblemen. Nu kampt ze vooral met vermoeidheid.

"Ik houd de trainingen maar anderhalf uur vol. Ik heb veel tests ondergaan, maar het vervelende is dat de artsen eigenlijk niets concreets hebben gevonden. Ik heb geen ziekte van Pfeiffer of zoiets, maar mijn lichaam is wel wat zwakker."

Coach
De 23-jarige Krajicek koestert stille hoop om eerder dan maart terug te keren, maar heeft de Australian Open in januari eigenlijk al uit haar hoofd gezet. Ook heeft ze contact gehad met de KNLTB over een mogelijke afmelding voor de Fed Cup begin februari.

"Ik wil gewoon duizend procent zeker weten dat het goed gaat als ik terugkeer. Daar zijn waarschijnlijk nog een aantal maanden voor nodig. Ik ben echt hard aan het werken en het gaat steeds beter, maar het heeft gewoon tijd nodig."

Bij dat harde werken is haar nieuwe coach Jaroslav Jandus betrokken. Krajicek hoopt ook met de Tsjech te gaan reizen als ze hersteld is van de fysieke ongemakken. Hij werkte in het verleden onder meer met de inmiddels gestopte landgenotes Denisa Chladkova en Daja Bedanova.

"Voorlopig moet ik vooral met hem aan mijn fysieke toestand werken. Het is niet verstandig om nu al te gaan spelen. Ik moet zorgen dat ik er klaar voor ben en goed luisteren naar de doktoren."

Wimbledon
Krajicek heeft na de US Open haar ranking van 105 laten bevriezen. Op die manier kan ze door middel van een beschermde ranking vanaf maart alsnog rechtsreeks toegelaten worden tot een reeks grote toernooien. "Dan sta ik op Wimbledon in ieder geval in het hoofdtoernooi", zegt ze enthousiast over haar favoriete Grand Slam.

Toch moet Krajicek zich voorlopig nog concentreren op haar herstel. Aan stoppen heeft ze de afgelopen tijd naar eigen zeggen nooit gedacht. "Ik heb bijna meer motivatie dan ooit, maar ik moet het van dag tot dag bekijken."

Door: NUsport/Charlie Bootsman

Woensdag 12 september 2012

Voorlopig geen toernooien 14:57
Misa heeft via nusport laten weten voorlopig geen toernooien te spelen en dat ze niet weet wanneer ze wel weer een toernooi speelt. De aziatische toernooien zal ze zich dus waarschijnlijk ook (nog) terugtrekken.

Voor het volledige bericht zie  site Nusport.

Donderdag 30 augustus 2012

Ook dubbel eerste ronde verloren 21:16
Misa heeft samen met Pauline Parmentier er niet voor kunnen zorgen dat het als 16e geplaatste duo Su-Wei Hsieh en Anabel Medina Garrigues naar huis kunnen. De wedstrijd eindigde in een 4-6, 0-6 uitslag in het voordeel van Hsieh en Medina Garrigues. Misa is nu klaar op de US Open en zal in de week na de US Open bij het toernooi van Quebec City haar volgende lading punten moeten verdedigen om niet verder van de top-100 af te komen, want na de US Open zal ze niet meer bij de beste 100 speelsters van de wereld horen.

Dinsdag 28 augustus 2012

Verloren bij rentree 04:54
Misa heeft vannacht Nederlandse Tijd met 2-6 4-6 verloren van Pauline Parmentier (90). Na haar virale infectie en de  hartproblemen was er een duidelijk gebrek aan wedstrijdritme te zien. Ze kwam in beide sets meteen een break achter. In de eerste set kreeg ze kansje om het ongedaan te maken, dat lukte niet en de laatste paar games gingen snel de kant van Parmentier op. In de tweede set lukte het Misa wel om de break ongedaan te maken, om vervolgens game later weer gebroken te worden. Op 4-5 was er dan nog wel een breakpoint, maar deze werd niet benut. Nu rest Misa niks anders dan later deze week nog de dubbel met Parmentier samen tegen Su-Wei Hsieh en Anabel Medina Garrigues.

Scoreverloop (Wijs op een datapunt voor info)
Donderdag 23 augustus 2012

Loting US Open 22:00
Misa gaat komende week haar rentree maken, bij de US Open komt ze in de eerste ronde in actie tegen Pauline Parmentier (90). Deze partij staat voor maandagavond op het programma. Bij winst wacht in de tweede ronde eventueel de als 25e geplaatste Yanina Wickmayer (29). Maar voorlopig mogen we al tevreden zijn dat Misa weer speelt. Tegen wie Misa in dubbelspel samen met Pauline Parmentier is ook bekend, dat zijn Su-Wei Hsieh en Anabel Medina Garrigues.

 Loting kwart Misa

Head-to-Head tegen Parmentier:
MisaParmentierToernooiMaandOndergrondUitslagStand
128106MonterreyDetailsFeb 2010Hardcourt7-65 6-72 2-6Details0-1

Vrijdag 17 augustus 2012

Schema komende tijd bekend 17:29
Misa heeft haar schema voor de komende periode openbaar gemaakt.

27.8.- US Open (doubles with Petra Cetkovska)
10.9.- WTA Quebec
17.9.- WTA Guangzou
24.9.- WTA Tokyo
1.10.- WTA Beijing
8.10.- WTA Osaka
Over 1,5 week zal ze dus weer in actie komen.

Woensdag 1 augustus 2012

Na bijna 2 maanden 13:11
Na bijna 2 maanden heeft Misa weer eens wat van zich laten horen over de virusinfectie.
Helllooo :)
Just want to let you all know its starting to look good again with my health and i hope to be making my return onto the courts again very soon...

Until soon, xxx Misa

Over het schema dus verder niks duidelijk, ze heeft nog een paar weken tot aan de US Open.

Donderdag 21 juni 2012

Ook geen Wimbledon 20:32
Ook Wimbledon moet Misa aan zich voorbij laten gaan. Ze is nog niet hersteld van het virus dat haar al een paar weken aan de kant houd.

Zaterdag 16 juni 2012

Geen Rosmalen 15:49
Misa doet niet mee met het grastoernooi van Rosmalen. Ze heeft nog teveel last van de virusinfectie die haar vorige week tot opgeven dwong in Birmingham.

Dinsdag 12 juni 2012

Opgave 17:22
Misa heeft dinsdag in de eerste ronde van het tennistoernooi van Birmingham opgegeven. De wedstrijd tegen de Tsjechische Andrea Hlavackova was aanbeland in de derde set, waarin Krajicek met 4-0 achter stond.

Hlavackova had de eerste set gewonnen met 6-2, Krajicek was de sterkste in de tweede set: 7-6.

Via twitter liet Misa weten ziek te zijn van een virus.

Zondag 10 juni 2012

Ook dubbel in Birmingham 19:33
Met de knie lijkt alles echt weer ok, Misa doet ook weer mee in het dubbelspel in Birmingham. Samen met Eleni Daniilidou komt ze daarin in actie tegen Vera Dushevina en Tamarine Tanasugarn. Bij winst zou in kwartfinale het als 1e geplaatste duo Liezel Huber en Lisa Raymond de tegenstandsters kunnen zijn.

 Volledige dubbelloting

Zaterdag 9 juni 2012

Loting Birmingham 10:09
Misa is helaas net niet geplaatst in het hoofdtoernooi van Birmingham. Eleni Daniilidou (69) die 4 plaatsen hoger staat is de laatste geplaatse speelster in het hoofdtoernooi. Hierdoor komt Misa als ze wint van Andrea Hlavackova (92) meteen in de tweede ronde al een geplaatste speelster tegen. Dat is Mona Barthel (32).

 Volledige loting enkelspel

Head-to-Head tegen Hlavackova:
MisaHlavackovaToernooiMaandOndergrondUitslagStand
31247StuttgartDetailsOkt 2007Hardcourt6-4 6-2Details1-0

Maandag 28 mei 2012

Verloren van Martic, laatste hoop voor Spelen is WildCard 14:42
Misa heeft met 2-6 5-7 verloren van Petra Martic (50). De fase tussen 2-1 en 2-6 0-2 leek haar lange tijd de wedstrijd te kosten. Misa had nog even een opleving eind tweede set, maar na de re-break leverde ze meteen zelf haar servicegame weer in en was het een game later klaar. Om nu nog naar de Spelen te mogen heeft Misa een WildCard nodig.

Scoreverloop (Wijs op een datapunt voor info)


Vrijdag 25 mei 2012

Loting Roland Garros 12:54
Misa heeft geloot tegen Petra Martic (50). Bij winst wacht in de tweede ronde een qualifier of de als 8e geplaatste Marion Bartoli (8).

 volledige loting

Head-to-Head tegen Martic:
MisaMarticToernooiMaandOndergrondUitslagStand
13175Indian WellsDetailsMrt 2010Hardcourt6-2 2-6 1-6Details0-2
153114Praag (100K)DetailsMei 2011Gravel3-6 6-4 1-6Details

Woensdag 23 mei 2012

Goed nieuws 11:56
Misa heeft getwitterd dat ze toch nog Roland Garros lijkt te gaan halen. Wel zal ze alleen in enkelspel in actie komen.

Dinsdag 15 mei 2012

WildCard voor spelen? 17:15
Bij een succesvolle operatie (die donderdag of vrijdag plaats zal vinden in Praag) zal Misa een wildcard aan vragen voor de Olympische Spelen. Er zijn 8 wildcards te verdelen en de Paraguayaanse Monica Puig en de Liechtensteinse Stephanie Vogt hebben er al 1 gekregen en dus zijn er nog 6 te vergeven. Misa heeft verder aangegeven dat het een ingreep is waarbij ze na 2 weken hersteld kan zijn, maar ook pas na 4 maanden. Roland Garros zal sowieso te vroeg komen lijkt het, maar daarna is alles nog open (Rosmalen, Wimbledon en misschien dus de Spelen).

Ouder nieuws