FAQ

Misakrajicek.nl

Informatie vinden

Toernooiregels


Misakrajicek.nl

Wat heb ik aan lid worden van deze site?
Lid worden (gratis) van deze site heeft een aantal voordelen:

Kan ik via deze site in contact komen met Misa?
Nee.

Ik wil iets vragen of een suggestie doen aan de webmaster, via welke weg kan dat?
Dat kan via de interne berichten (alleen voor leden) of via e-mail (zie de pagina Contact).

Wie werkt er allemaal aan deze site?
Buiten Webmaster zijn ook de co-webmasters Gerben, Mommiej en Krekeltje in staat om nieuwsberichten en uitslagen in te voeren en te wijzigen. Tevens hebben zij uitgebreidere bevoegdheden op het forum. Alle overige zaken zijn uitsluitend in handen van Webmaster

Hoe komt het dat ik soms mijn bijdrage op De Tribune meer dan eens zie?
Als je een bericht hebt gepost en je ververst daarna de pagina (bijvoorbeeld via F5) dan wordt je bericht nogmaals gepost. Dit zorgt ervoor dat je bericht dus tweemaal te zien is. Verversen kan het beste door de menu-item De Tribune opnieuw aan te klikken.

Wat betekent een sterretje voor de namen van verschillende leden op De Tribune?
Buiten de Webmaster en de co-webmasters Gerben, Mommiej en Krekeltje hebben alle 'Vrienden van misakrajicek.nl' een ster voor hun naam. Deze status wordt ook vermeld op het forum en in de ledenlijst. Meer daarover is te lezen op deze pagina.

Wie zijn de Vrienden van misakrajicek.nl en hoe word ik er ook een?
De vrienden van misakrajicek.nl zijn de leden die een donatie hebben gedaan om deze site te steunen.
Alles daarover is te lezen op deze pagina.

Wat betekenen de sterren onder het aantal berichten van een lid op het forum?
Het aantal sterren loopt op met het aantal berichten.

Informatie vinden

Waar kan ik vinden hoe laat Misa moet spelen?
Zodra bekend is hoelaat Misa waarschijnlijk moet spelen wordt dit onder Nieuws vermeld. Ook zal de verwachte aanvangstijd in de toernooitabel op Home aangegeven worden in de kolom Uitslag.
Het aanvangstijdstip is zelden precies, doordat er meestal nog andere wedstrijden daaraan voorafgaand op dezelfde baan worden gespeeld, en het natuurlijk van de lengte van die partijen afhangt hoelaat Misa en haar tegenstander kunnen beginnen.

Via welke pagina's kan ik het best zien hoe Misa zich ontwikkelt?
Er zijn een een aantal pagina's waar Misa progressie gevolgd kan worden:

Waar kan ik zien hoe Misa de afgelopen jaren heeft gespeeld bij één bepaald toernooi?
Bovenaan de pagina's Toernooien en Wedstrijden (E) is er o.a. een keuzelijst waar je voor een bepaald toernooi kan kiezen. Wedstrijden (E) is uitgebreider dan Toernooien.

Waar kan ik zien hoe Misa de afgelopen jaren heeft gespeeld bij de Grand Slams?
Bovenaan de pagina's Toernooien en Wedstrijden (E) is er o.a. een keuzelijst waar je voor een bepaalde toernooisoort kan kiezen. Als je daar voor 'Grand Slam' kiest ....
Wedstrijden (E) is uitgebreider dan Toernooien.

Waar vind ik alle resultaten van Misa met één bepaalde dubbelpartner?
Op de pagina Uitslagen (D) vind je alle dubbeluitslagen. Bovenaan die pagina is er o.a. een keuzelijst met alle dubbelpartners die Misa gehad heeft. Als je daar je keuze maakt, worden vervolgens alleen de wedstrijden met die dubbelpartner getoond.
Net als voor het enkelspel, is er ook voor het dubbelspel een Head-to-Head. Ook die pagina heeft o.a. eenzelfde keuzelijst als Uitslagen (D). Let op: bij deze pagina worden alle uitslagen tweemaal getoond, voor elke tegenstandster eenmaal.

Waar kan ik zien hoe Misa presteert tegen spelers van een bepaalde sterkte?
Op de pagina Verdeling resultaten wordt in de bovenste tabel aangegeven (per jaar) hoe Misa heeft gespeeld tegen speelsters van een bepaalde sterkte (de sterktes zijn gegroepeerd).
Bij de Head-to-Head (E) worden de uitslagen per tegenstandster getoond. Als bovenaan deze pagina ingesteld wordt tussen welke ranglijststerktes de tegenstanders moeten vallen, dan wordt daarop gefilterd.

Waar kan ik zien hoeveel ranglijstpunten Misa te verdedigen heeft de komende tijd?
De staafgrafiek Punten per Week geeft aan hoeveel punten Misa wanneer gehaald heeft en hoeveel ze de komende maanden te verdedigen heeft. De grafiek geeft standaard de punten van de laatste 12 maanden en de komende 6 maanden weer. Deze periode kan met de keuzelijsten bovenaan de pagina naar voorkeur aangepast worden.
Een klik op een van de staven in de grafiek leidt naar de pagina met de details van het bijbehorende toernooi, inclusief alle bijbehorende artikelen, beelden, foto's en voorspellingen.

Toernooiregels

Wanneer en hoe wordt er bepaald wie in het hoofdschema komen?
Zes weken voordat een toernooi begint wordt op basis van de op die datum gepubliceerde ranglijst bepaald welke speelsters direct aan het hoofdtoernooi mogen deelnemen en welke speelsters kwalificatie moeten spelen. Als in een toernooi bijvoorbeeld 28 plaatsen in het hoofdtoernooi beschikbaar zijn en 32 in het kwalificatietoernooi, worden de 28 hoogst genoteerde speelsters die zich hebben ingeschreven voor het hoofdtoernooi geselecteerd. Daarna worden de volgende 32 speelsters op basis van de ranglijst voor het kwalificatietoernooi geselecteerd. De speelsters die te laag op de ranglijst staan, worden 'alternates' genoemd.
Degenen die het hoogst op de kwalificatielijst van die datum staan kunnen dan nog wel hopen op een plek in het hoofdtoernooi, namelijk wanneer een speelster uit het hoofdschema zich terugtrekt. Datzelfde geldt voor de hoogste zogeheten 'alternates'; bij een afzegging van een speelster boven hen kunnen zij in aanmerking komen voor een plaats in het kwalificatietoernooi.
Ook bij afzeggingen en dus het doorschuiven van speelsters wordt altijd diezelfde ranglijst van 6 weken voor het begin van het toernooi gebruikt.

Wanneer wordt bepaald wie er geplaatst zijn?
Plaatsing van speelsters gebeurt op basis van de ranglijst die een week voor aanvang van het toernooi wordt gepubliceerd. Wanneer er 8 speelsters geplaatst worden, worden de 8 hoogst genoteerde speelsters van deze ranglijst genomen.
Het is dus niet relevant hoe hoog iemand stond op de lijst die gebruikt werd om te bepalen wie er in het hoofdschema en wie in het kwalificatieschema terecht zouden komen.

Wat gebeurt er als een geplaatste speelster afzegt nadat er geloot is?
1 Wanneer het speelschema met daarin de geplaatste speelster nog niet bekend is gemaakt, wordt de positie van een geplaatste speelster die zich heeft teruggetrokken overgenomen door een andere (lager) geplaatste speelster. De manier waarop dat gaat is afhankelijk van het aantal geplaatste speelsters en de positie van de geplaatste speelster.

2 Is het speelschema al wel vrijgegeven maar zijn er nog geen wedstrijden gespeeld, dan wordt de hoogst gerangschikte niet geplaatste speelster op de plaatsingslijst aangewezen om de plaats van die teruggetrokken speelster in te nemen. De plaats die daardoor openvalt wordt normaal gesproken ingenomen door een lucky loser.

3 Zijn er al wel wedstrijden gespeeld, dan wordt de opengevallen plaats normaal gesproken ingenomen door een lucky loser uit het kwalificatietoernooi.

Wat is een 'Lucky Loser"?
Een Lucky Loser is een speelster die zich niet gekwalificeerd heeft via het kwalificatietoernooi, maar toch mag deelnemen aan het hoofdtoernooi doordat er een speelster zich terugtrekt nadat de loting voor het hoofdtoernooi geweest is.

Welke afwijkende regels zijn er bij sommige toernooien in het dubbelspel?
Bij een aantal toernooi wordt in het dubbelspel een game meteen na de 40 beslist. Er is dus geen 'voordeel' nadat het 40-40 geweest is.
Ook is er bij veel toernooien geen derde set, maar in plaats daarvan een super tie-break. Die gaat niet zoals gewoonlijk tot de 7, maar tot de 10 (mits met twee punten verschil).