Krajicek - Benesova

Tegenstandster: Iveta Benesova
Geboren: 1 februari 1983
Land:TsjechiŽ
 
Toernooi:Hobart , Tier IV, $ 140.000, Hardcourt 
Datum:13 jan 2006
Ronde:F
Rang Misa:60e
Rang Benesova:47e
Uitslag:6-2 6-2
Aces / df / 1e serv. %:[Onbekend]
Artikelen:-
Beeld en Geluid: Reactie van MichaŽlla Krajicek na toernooizege Hobart 03:54
 Samenvatting en reactie finale Hobart 01:57
 Terugblik toernooiwinst Hobart 05:54
Voorspellingen:Voorspelling Hobart (Enkel) 
Voorspelling Hobart finale 
Fotoboek: Fotoboek Hobart 2006
Verslag:MichaŽlla Krajicek heeft voor de tweede keer in haar loopbaan een WTA-toernooi op haar naam gebracht. Na de zege in Tasjkent vorig jaar mocht de 17-jarige halfzus van Richard in Hobart de bloemen in ontvangst nemen. Krajicek was in de eindstrijd haar trainingsmaatje Iveta BenesovŠ de baas: 6-2, 6-1.

Krajicek leverde in de finale haar beste wedstrijd van het toernooi af. Wat haar opponente ook probeerde, het haalde allemaal niets uit. Krajicek speelde een hoog tempo vanaf de baseline en haar loeiharde groundstrokes frustreerden BenesovŠ tot op het bot. Door uitstekend te serveren hield Krajicek eenvoudig haar opslaggames in de tas.

"Op deze overwinning ga ik even lekker een glas Australische wijn drinken", kraaide de winnares van plezier. "Daarna ga ik relaxen en dan op naar de Australian Open."

Krajicek had in de finale wat meer tegenstand verwacht. "Ik ken haar goed, omdat we vaak met elkaar trainen. Dan zijn de partijtjes meestal fifty-fifty. Ik speelde gewoon erg goed, serveerde sterk en mijn returns liepen als een trein. Ook maakte ik weinig fouten."

De toernooizege in Hobart ten spijt,†de eerste overwinning in Tasjkent vorig jaar blijft voor Krajicek de mooiste. "Dat was mijn eerste en dus nog de mooiste, maar deze komt er meteen achteraan."

Krajicek waagde zich nog niet aan een voorspelling voor†de Australian Open. "Moet ik tegen Kristina Brandi"? Okay. Ik heb wel eens†met haar getraind, maar nog nooit een wedstrijd. Ik zie het wel."

(Bron: NOS Studio Sport / Langs de Lijn )
Statistieken:-
Scoreverloop:-
Head-to-Head:
Rang MisaToernooiRondeDatumOndergrondUitslagStand
4760DetailsHobartF13 jan 2006Hardcourt6-2 6-2DetailsVoorspelling1-0
Head-to-Head wtatour.com