Krajicek - Kostanic

Tegenstandster: Jelena Kostanic
Geboren: 6 juli 1981
Land:KroatiŽ
 
Toernooi:Hobart , Tier IV, $ 140.000, Hardcourt 
Datum:12 jan 2006
Ronde:S
Rang Misa:60e
Rang Kostanic:84e
Uitslag:6-4 6-2
Aces / df / 1e serv. %:[Onbekend]
Artikelen:-
Beeld en Geluid: Reactie van Krajicek na bereiken finale Hobart  03:14
 Reactie na bereiken finale Hobart - met beelden Tasjkent 01:47
Voorspellingen:Voorspelling Hobart (Enkel) 
Voorspelling Hobart halve finale 
Fotoboek: Fotoboek Hobart 2006
Verslag:MichaŽlla Krajicek heeft in Hobart de finale bereikt. In de halve eindstrijd kende ze relatief weinig moeite met de Kroatische Jelena Kostanic die ze met 6-4 6-2.aan de kant schoof. In de finale wacht haar Tsjechische trainingsmaatje Iveta BenesovŠ.

Een break in de vijfde game van de eerste set volstond voor setwinst. Krajicek sloeg in de tweede set direct toe door Kostanic te breken. In de vijfde game deed de maandag 17 geworden Krajicek dat nog eens dunnetjes over. Ze kwam verder niet meer in de problemen.

"Ik ben vanzelfsprekend zeer tevreden", aldus Krajicek. "Mijn servicegames liepen goed en verder kwam ik nergens in de problemen. Hoewel de cijfers misschien anders vermoeden, was het zeker geen gemakkelijke zege. Jelena is linkshandig en dat vind ik lastig om tegen te spelen."

De finale wordt voor Krajicek een interessante ontmoeting. De winnares van het WTA-toernooi van Tasjkent in 2005 traint al drie jaar met haar tegenstandster BenesovŠ. "Ik kijk er echt naar uit. Iveta is, net als Jelena, linkshandig. Onze trainingspartijtjes gaan meestal gelijk op. Als ik net zo goed speel als vandaag dan heb ik een goede kans om te winnen."

"Dit is al een superstart van het nieuwe seizoen", vervolgt ze haar verhaal. "Mijn trip naar AustraliŽ kan nu al bijna niet meer stuk. Vorige week stond ik al de finale van de Hopman Cup en nu weer een finale. Ongelooflijk."

(Bron: NOS Studio Sport / Langs de Lijn )
Statistieken:-
Scoreverloop:-
Head-to-Head:
Rang MisaToernooiRondeDatumOndergrondUitslagStand
8460DetailsHobartS12 jan 2006Hardcourt6-4 6-2DetailsVoorspelling1-0
Head-to-Head wtatour.com