De Telegraaf, 15 juni 2005

Krajicek plukt de dag

Nederlandse nummer ťťn bereikt kwartfinales Ordina Open

MichaŽlla Krajicek staat voor het eerst in de kwartfinale van een WTA-toernooi, maar houdt nog niet serieus rekening met echt groot succes. "De finale? Dat is wel een leuke grap zeg", reageerde ze giechelend op de suggestie, dat ze tijdens de Ordina Open wel eens de eindstrijd zou kunnen halen. Toch is dat geen onzinnig idee, want ook in de tweede ronde beet 'de kleine kraai' weer op indrukwekkende wijze van zich af.

De als derde geplaatste Anabel Medina Garrigues uit Spanje is niet zo bekend, maar staat wel als nummer dertig van de wereld genoteerd. Toch werd ze op het gras van Rosmalen verslagen door de 16-jarige Nederlandse, die weer eens liet zien dat ze vooral in mentaal opzicht ijzersterk is. Ze leek in de derde set het initiatief uit handen te geven en maakte een paar lelijke blunders. Maar juist missers lijken MichaŽlla Krajicek te inspireren tot grote daden. Als ze even wankelt, schreeuwt ze af en toe wat in het Tsjechisch, slaat ze zichzelf een keer bestraffend met het racket op het hoofd en foetert ze soms wat op de lijnrechters. Maar ze slaat op die momenten vooral veel zwiepende groundstrokes en goed geplaatste services. En dus droop de Spaanse subtopper na drie sets gefrustreerd af (6-3, 3-6, 6-2).

"Als ik ooit nummer ťťn van de wereld word of in de toptien kom, ga ik wel eens rekenen tegen wie ik in de finale zou kunnen komen", sprak de vrolijke winnares na afloop. "Nu ben ik alleen blij dat ik hier nog een extra wedstrijd kan spelen." Die derde wedstrijd in Rosmalen speelt Krajicek tegen de Amerikaanse Meghann Shaughnessy, de nummer 68 van de wereld. Zij was in het begin van dit jaar nog te sterk voor de Nederlandse bij de strijd om de Hopman Cup in AustraliŽ, maar dat zegt niet zoveel. Op het gras van Rosmalen zit de enige Nederlandse deelneemster zichtbaar lekker in haar vel en daarom is de kans niet gering dat ze ook vandaag weer een ronde verder komt.