de Volkskrant, 28 oktober 2005

Krajicek na knappe zege op Dechy in halve finales Hasselt

Met grote stappen nadert tennisster Michaëlla Krajicek (nu nog 68ste) de topvijftig van de wereldranglijst. Gisteren behaalde het 16-jarige toptalent op het toernooi in het Belgische Hasselt de mooiste overwinning in haar prille carrière. In de stijl van haar halfbroer Richard rekende ze in twee sets (6-4,6-3) af met de Française Nathalie Dechy, de nummer 13 van de wereld.

De gedwongen pauze na haar knieoperatie in juni blijkt een zegen voor Krajicek te zijn geweest. Ze revalideerde sinds augustus met atletiektrainer Frans Thuijs, die zowel de conditie als het voetenwerk van de 'kleine Kraai' drastisch heeft verbeterd.

De progressie in het spel van Krajicek was twee weken geledenal zichtbaar in Tasjkent, waar ze haar eerste toernooizegeboekte. Tijdens het evenement in Hasselt - opgebouwd rond deVlaamse vedette Kim Clijsters - onderstreepte Krajicek haar opmars gisteren met een uitstekende partij in de kwartfinales tegen Dechy.

De pupil van de Nederlandse trainer Groeneveld had geen antwoord op het servicegeweld van Krajicek, die de Françaisetevens onder druk zette met scherpe returns. Na de elfde zege sinds haar rentree treft Krajicek in de halve finales de Italiaanse Schiavone.