Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Rosmalen   16 jun 2005 Q: Shaughnessy (70) 4-3 opg. 

Brabants Dagblad, 16 juni 2005

Blessure verstoort ultieme droom Krajicek

De blessure die Michaella Krajicek gisteren opliep, houdt haar minstens zes weken aan de kant. Ze loopt onder meer haar seniorendebuut op Wimbledon mis.

Het zag er zo fraai uit: een stapje af van haar eerste halve finale in een WTA-toernooi. Het vooruitzicht zo niet nog mooier: een seniorendebuut op Wimbledon in het enkel-, dubbel- en gemengd dubbelspel. Eén ongelukkige beweging op het gras van Rosmalen verstoorde gisteren abrupt de ultieme droom van Michaella Krajicek. Een scheurtje in de meniscus van de rechterknie houdt de 16-jarige tennisbelofte minstens zes weken uit het circuit.

Voor Krajicek lijkt er een vloek te rusten op 'Rosmalen'. Twee jaar geleden bezweek ze op baan 1 welhaast onder de zenuwen tijdens haar eerste optreden bij de Ordina Open. Een jaar na dat debuut viel ze flauw op het center court. Gisteren huilde ze op dezelfde plaats tranen met tuiten. In de kwartfinale tegen Meghann Shaughnessy verstapte ze zich en moest bij een voorsprong van 4-3 in de eerste set opgeven. Uren later waren de tranen nog niet verdwenen. "De ergste dag uit mijn leven", stamelde het slachtoffer nadat ze de rolstoel had ingeruild voor een plaats achter de tafel in de persruimte. "De laatste uren heb ik alleen maar gehuild. Maar ik kom het nieuws liefst zelf vertellen." Dat de zeer geëmotioneerde Krajicek zich daarbij versprak ("de buitenband van mijn knie is gescheurd"), is haar vergeven. Ze bedoelde een scheurtje in de buitenmeniscus, zou bondsarts Babette Pluim later verklaren. Voor genezing staat een kijkoperatie en vervolgens vier tot acht weken revalidatie. De Rotterdamse chirurg Heijboer zal de ingreep, waarbij rafeltjes aan de meniscus worden weggeknipt, waarschijnlijk begin volgende week uitvoeren.

De blessure komt voor Krajicek op een wel zeer ongelegen moment. Pas binnen de tophonderd, een halve finaleplaats in Rosmalen in het vizier, misschien wel meer, en een debuut op het seniorentoernooi van Wimbledon. "Dat was toch een beetje een droom", bekende ze zelf. "Die is nu in één klap over." Het is even slikken voor de tennisbelofte, die in haar prille carrière nog niet veel fysieke tegenslagen heeft hoeven te verwerken. In tegenstelling tot (half)broer Richard. Die weet alles over kwetsures en revalidaties. "Ik vind het ontzettend sneu voor haar", stak de oud Wimbledonwinnaar zijn zusje een hart onder de riem. "Maar in topsport moet je vaak ook leren omgaan met tegenslagen." Hij hoopt dat ze er straks sterker uitkomt. "Grote atleten zoals Ruud van Nistelrooij worden er na zo'n revalidatie alleen sterker op. Ik hoop dat deze tegenslag Mischa niet ontmoedigt." De Krajiceks zouden op Wimbledon uitkomen in het gemengd dubbel. "Richard, blijf alsjeblieft nog een jaartje fit", fluisterde Mischa's moeder gisteren al in zijn oor. Krajicek nam de hint serieus. Dan maar vólgend jaar samen op Wimbledon !

Aanverwante artikelen:
Ik heb er alles voor over om de top te bereiken 10 april 2005
Gebakken klei als redmiddel  12 april 2005
Tennis uit de boeken  14 juni 2005
Krajicek (16) laat zich niet meer gek maken  14 juni 2005
Krajicek bescheiden over mijlpaal. 15 juni 2005
Krajicek plukt de dag  15 juni 2005
Krajicek wil niets van mijlpaal weten 15 juni 2005
To serve: Michaëlla Krajicek 15 juni 2005
Eén van de ergste dagen uit mijn leven 16 juni 2005
Blessure verstoort ultieme droom Krajicek  16 juni 2005
Wimbledon-droom in duigen  16 juni 2005
Drama voor Krajicek  16 juni 2005
De prijs van succes  16 juni 2005
Snelle operatie Misa Krajicek 16 juni 2005
"Het meest klote vind ik dat de mix niet doorgaat" 16 juni 2005
Ordina Open treurt om afscheid favorieten  16 juni 2005