Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Rosmalen   15 jun 2005 R16: Medina Garrigues (34) 6-3 3-6 6-2 

Daily News Ordina Open 2005, 15 juni 2005

Krajicek wil niets van mijlpaal weten

MichaŽlla Krajicek bereikte een mijlpaal in haar nog korte loopbaan. Dankzij een zege op de Spaanse Medina Garrigues drong zij voor het eerst door tot de kwartfinales van een WTA-toernooi (6-3, 3-6, 6-2). Ook de enige overgebleven topper in het vrouwentoernooi, de als tweede geplaatste Russin Nadia Petrova, bereikte de kwartfinales. Zij had geen kind aan de Argentijnse Mariana Diaz Olivia (6-3, 6-4). Het mannen toernooi verliep desastreus voor de geplaatste spelers. Zowel Tommy Robredo als Guillermo Coria vlogen eruit.

Ondanks de overtuigende cijfers in de laatste en beslissende set, kende de kleine Kraai enkele spannende momenten. Al in de tweede game brak zij de opslag van haar Spaanse opponente, maar vervolgens liet ze in totaal zes breekkansen liggen om de partij al in een vroegtijdig stadium definitief naar haar hand te zetten. Op 5-2 liet ze zich niet meer verrassen. Van de drie matchpoints die Krajicek kreeg, benutte ze de eerste.

Wat dat betreft is haar spel af en toe nog wat wispelturig. Tegen Medina Garrigues wisselde ze prachtige slagen af, met enorme missers. Maar is dat niet het kenmerk van een jonge prof die zo graag wil en overloopt van de ambitie? Het kwam de spanning op het zonovergoten centrecourt bovendien ten goede. Het massaal aanwezige publiek hield veelvuldig de adem in.

Het missen van de vele breekkansen kwam volgens Krajicek door een stijve hand en nervositeit. 'En bovendien speelde Medina Garrigues gewoon heel goed op die breekkansen. Ik baalde er wel enorm van, en dat zag je volgens mij ook wel.' Inderdaad, op die momenten gooide ze een paar keer met haar racket, keek ze regelmatig geŽrgerd naar haar moeder en sloeg ze zichzelf met haar racket tegen het hoofd. 'Toch heb ik in de hele wedstrijd nooit gedacht dat ik deze partij zou verliezen. Wat dat betreft werd ik niet echt nerveus van die gemiste kansen.'

Een mijlpaal wilde Krajicek haar kwartfinaleplaats niet noemen. 'Ik vind het een prachtig woord, maar ik zie deze prestatie niet zo. Een mijlpaal was voor mij mijn deelname aan de Australian Open, mijn eerste Grand Slam-toernooi. En natuurlijk is het hartstikke mooi om uitgerekend in Nederland zo goed te presteren. Maar het belangrijkste voor mij is gewoon zoveel mogelijk wedstrijden te spelen.'

Tijdens de persconferentie vroeg een verslaggever of ze nu al stiekem denkt aan de finale, waarop Krajcek in lachen uitbarstte. 'Nee, absoluut niet', zei ze vervolgens. 'Dat doe ik sowieso nooit en bovendien zit ik absoluut niet in de positie om daar nu al aan te denken. Er lopen hier zoveel goede speelsters rond. Speelsters die echt een stuk beter zijn dan ik. Het zou van arrogantie getuigen nu aan de eindstrijd te denken. Ik moet gewoon elke ronde heel hard vechten.'

Een van die goede speelsters is Nadia Petrova. De als tweede geplaatste Russin is een vaste klant van de Ordina Open, waar ze al tweemaal in de halve finale stond. Haar beste prestatie dit jaar was een halvefinale-plaats op Roland Garros.

Het mannen toernooi verliep teleurstellend. Na de als eerste geplaatste Spanjaard Tommy Robredo, vloog ook de nummer twee van de plaatsingslijst, de Argentijn en verliezend finalist van vorig jaar, Guillermo Coria eruit. Robredo verloor van de Duitser Lars Burgsmuller (6-2, 7-6), Coria ging ten onder tegen de Tsjech Jan Hernych (6-3, 6-4).

Aanverwante artikelen:
Ik heb er alles voor over om de top te bereiken 10 april 2005
Gebakken klei als redmiddel  12 april 2005
Tennis uit de boeken  14 juni 2005
Krajicek (16) laat zich niet meer gek maken  14 juni 2005
Krajicek bescheiden over mijlpaal. 15 juni 2005
Krajicek plukt de dag  15 juni 2005
Krajicek wil niets van mijlpaal weten 15 juni 2005
To serve: MichaŽlla Krajicek 15 juni 2005
Eťn van de ergste dagen uit mijn leven 16 juni 2005
Blessure verstoort ultieme droom Krajicek  16 juni 2005
Wimbledon-droom in duigen  16 juni 2005
Drama voor Krajicek  16 juni 2005
De prijs van succes  16 juni 2005
Snelle operatie Misa Krajicek 16 juni 2005
"Het meest klote vind ik dat de mix niet doorgaat" 16 juni 2005
Ordina Open treurt om afscheid favorieten  16 juni 2005