Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Rosmalen   15 jun 2005 R16: Medina Garrigues (34) 6-3 3-6 6-2 

Daily News Ordina Open 2005, 15 juni 2005

To serve: MichaŽlla Krajicek

MichaŽlla Krajicek bereikte gisteren de kwartfinales van de Ordina Open. Vandaag neem ze het op tegen de Amerikaanse Meghann Shaughnessy voor een plaats in de halve finales.

Personalia: Geboren op 9 januari 1989 in Delft. Woont afwisselend in Almere en Praag. Ze maakte dit jaar voor het eerst haar opwachting tijdens een Grand Slam-toernooi, de Australian Open. Een mijlpaal in haar leven, zoals ze dat zelf omschrijft.

Gras of gravel: Gravel. Daar speel ik gedurende het seizoen het meest op. Aan die ondergrond ben ik dus het meest gewend. Gras vind ik wel heel leuk om op te tennissen, maar daar speel ik hooguit twee toernooien per jaar op.

Richard Krajicek: Mijn grote broer en mijn absolute voorbeeld. Hij is bovendien een heel aardige man. Hij is en broer zoals iedereen die zich zou wensen. Zeker wanneer je tennist. Ik kan zo veel van hem leren.

Favoriete stad: Ik vind Amsterdam heel mooi, al kom ik daar niet vaak. En Praag is een prachtige historierijke stad. Ik woon daar een groot deel van het jaar en wanneer ik af een toe een dagje vrij ben, kan ik uren rondlopen in die stad en genieten van alle prachtige gebouwen. Je proeft en ruikt daar de historie. Dat vind ik echt leuk. Ook Melbourne maakte dit jaar veel indruk op mij. De mensen daar zijn zo vriendelijk.

Beschuitje eten met: Andy Roddick. Dat vind ik wel de leukste jongen in het ATP-circuit. Hij heeft gewoon alles.

Favoriete muziek: Nederlandstalig, zoals Andrť Hazes en Marco Borsato. Dat vind ik heerlijk. Verder houd ik van R&B en van popmuziek.

Favoriete eten: Ik vind eigenlijk alles wel lekker. Maar echt dol ben ik op salamipizza's en Chinees. Nee, sushi ben ik niet zo dol op. Ik ben eens met Daphne, de vrouw van Richard, naar een sushirestaurant geweest maar om nu te zeggen dat ik dat lekker vond, nou nee.

Hekel aan: Aan mensen die niet de waarheid spreken. Daar kan ik echt niet tegen. Verder heb ik echt een hekel aan mensen die afgunstig zijn. Dat soort mensen kom ik als proftennisster nog weleens tegen en daar begrijp ik helemaal niets van.

Hobby's: Ik lees heel graag en ik kijk heel graag naar goede films. Zeker na een dag hard trainen vind ik het heerlijk om weg te dromen bij een goed boek of een goede film. Mijn favoriete film is The Notebook. Die is nog maar net uit en die heb ik nu al een paar keer gezien. Die film moet je echt zien. Ook Pretty Woman vond ik geweldig. Ja, ik houd van zoetsappig. Al ga ik ook zitten voor een spannende thriller. Verder vind ik het heel erg leuk om talen te studeren. Dat heb ik van mijn moeder. Die heeft echt een talenknobbel.

Toekomst: Natuurlijk zou ik nu kunnen zeggen dat ik de nummer een van de wereld wil worden. Maar met mij zijn er nog duizend andere meisjes die dat graag zouden willen. Ik vind het vooral van belang dat ik gezond blijf. Kijk maar naar mijn broer Richard. Ik vind het daarom heel belangrijk goed voor mijn lichaam te zorgen. Verder hoop ik dat ik over een jaar of twaalf een leuke man heb en een paar kinderen. Ik wil een normaal leven leiden, dat telt voor mij. Eigenlijk vraag ik dus niet zoveel.

Aanverwante artikelen:
Ik heb er alles voor over om de top te bereiken 10 april 2005
Gebakken klei als redmiddel  12 april 2005
Tennis uit de boeken  14 juni 2005
Krajicek (16) laat zich niet meer gek maken  14 juni 2005
Krajicek bescheiden over mijlpaal. 15 juni 2005
Krajicek plukt de dag  15 juni 2005
Krajicek wil niets van mijlpaal weten 15 juni 2005
To serve: MichaŽlla Krajicek 15 juni 2005
Eťn van de ergste dagen uit mijn leven 16 juni 2005
Blessure verstoort ultieme droom Krajicek  16 juni 2005
Wimbledon-droom in duigen  16 juni 2005
Drama voor Krajicek  16 juni 2005
De prijs van succes  16 juni 2005
Snelle operatie Misa Krajicek 16 juni 2005
"Het meest klote vind ik dat de mix niet doorgaat" 16 juni 2005
Ordina Open treurt om afscheid favorieten  16 juni 2005