Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

De Telegraaf, 4 juli 2005

Mischa Krajicek wil sterker terugkomen

Haar drive op de baan intrigeerde, haar ontwapenende lach naderhand werkte telkens vertederend op tennisminnend Nederland. Des te aangrijpender waren de beelden van een ontroerde MichaŽlla Krajicek toen ze in de kwartfinales van de Ordina Open bij een simpele beweging voorwaarts haar buitenmeniscus scheurde. Het debuut op Wimbledon moest met een jaar worden uitgesteld.

Ze had de voorbije dagen moeite met de tv-beelden vanuit Londen. "Af en toe bekeek ik wat punten. Als er Nederlanders langer in het schema hadden gestaan, dan had ik dat zeker gevolgd. Nu heb ik alleen een beetje naar Maria Sjarapova en de zusjes Williams gekeken." De destijds meteen door emoties overmande Krajicek probeerde haar blessure nadien niet de kleur van de dag te laten bepalen. "Ik baal nog steeds, maar ga er goed mee om. Mijn ouders en broer Richard praten veel op me in, dat houdt me positief."

Het is niet de eerste keer dat de zestienjarige tophonderdspeelster wat langer uit de roulatie is. "In 2001 had ik een enkelblessure waardoor ik een half jaar niet kon spelen. Ik liet nu mijn beste tennis zien en dan is zo'n blessure helemaal vervelend." Ondertussen verbleef ze enkele dagen bij familie in TsjechiŽ. "Ik heb wel een beetje kunnen wandelen, maar het vocht moet eerst helemaal uit de rechterknie zijn getrokken voor ik met het rechterbeen iets kan doen. Voorheen ging mijn voorkeur grotendeels uit naar het verbeteren van mijn tennis en stond ik het liefst alleen op de baan. Straks zal ik naast het opbouwen van de conditie ook meer aan mijn fysiek gaan werken. Dan zie ik in korte tijd nog meer resultaat", aldus Krajicek , die na de chirurgische ingreep te horen kreeg dat ze nog maximaal ťťn centimeter (tot 1,79 m) kan groeien. "De arts is tot dusver tevreden over het genezingsproces. Na de derde week mag ik meer gaan doen, maar ik pin me niet vast op een datum of toernooi. "