Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Luxemburg   25 sep 2005 Q2: Maes (377) 7-63 6-4 

Willem Held, De Telegraaf, 25 september 2005

Krajicek worstelt naar overwinning

Als het op de baan even tegenzit, lijkt MichaŽlla Krajicek de instorting nabij. Dan gaat ze gillen, hopeloos naar de tribune kijken en een lange pauze nemen. Maar wie denkt dat ze dan helemaal van slag is, heeft het mis. Op die momenten speelt ze vaak haar beste tennis en dat gebeurde ook tijdens haar tweede wedstrijd in Luxemburg. De onbekende Belgische Caroline Maes waande zich in de buurt van succes, maar moest aangeslagen van het toneel verdwijnen: 7-6 (3), 6-3.

De tweede wedstrijd na de gedwongen pauze van drie maanden was onmiskenbaar minder dan de eerste. De zestienjarige Nederlandse kwam als gevolg van een kwakkelende forehand en een matige service met 5-3 achter. Maar de eerste break beantwoordde ze met een knap tegenoffensief om in de tiebreak genadeloos toe te slaan. In set nummer twee leek het mis te gaan toen Krajicek bij een 2-1 achterstand al twee keer haar service had ingeleverd. Haar lichaamstaal voorspelde op dat moment niet veel goeds, maar ze won wel ineens vier games op een rij om na een kleine concentratieverslapping het karweitje snel af te maken. "Ik was niet tevreden met mijn spel", sprak de perfectionistisch ingestelde winnares na afloop. "En omdat het morgen beter moet, ga ik zo nog maar even trainen."

Vandaag staat ze in de derde en laatste ronde van het kwalificatietoernooi tegenover haar Tsjechische sparringpartner Denisa Chladkova. "Buiten de baan kan ik prima met haar opschieten", zegt MichaŽlla Krajicek over deze speelster uit haar tweede vaderland. "Maar als we tegen elkaar spelen, kunnen we natuurlijk geen vriendinnen zijn. Dan moet ik alleen maar winnen want ik wil hier het hoofdtoernooi halen."

Aanverwante artikelen:
MichaŽlla Krajicek klaar voor comeback  23 september 2005
Krajicek terug aan het front 24 september 2005
Krajicek worstelt naar overwinning 25 september 2005