Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Tasjkent   08 okt 2005 S: Bychkova (72) 6-1 6-3 

De Telegraaf, 8 oktober 2005

Primeur Krajicek

MichaŽlla Krajicek is nog maar net terug van haar blessure, maar boekt alweer uitstekende resultaten. Vandaag staat ze zelfs voor de eerste keer in haar nog korte profloopbaan in de halve finales van een WTA-toernooi. De 16-jarige Nederlandse versloeg gisteren in de kwartfinale van het toernooi in Tasjkent de OekraÔense Katarina Bondarenko in twee sets (6-2, 7-6). De als vijfde geplaatste Krajicek won de eerste set eenvoudig, maar moest in de tweede set diep gaan en won de tiebreak uiteindelijk met 12-10.

"Dit is het hoogtepunt uit mijn carriŤre", sprak ze na de kwartfinale onomwonden. "Er wordt van jonge meisjes op dit niveau al zoveel geŽist en ik vind het een eer dat ik nu al zover ben gekomen. Zeker na zo'n blessure. Ik mis nog wel een beetje het juiste ritme, maar krijg langzaam het oude gevoel van het toernooi in Rosmalen terug. Ik ben heel tevreden over hoe ik heb gespeeld."

Krajicek bereikte dit jaar al wel een keer eerder de kwartfinale van een toernooi uit de WTA tour. Dat was in juni op het gras van Rosmalen, waar ze in haar partij tegen de Amerikaanse Shaughnessy moest opgeven met een ernstige knieblessure.

"Ik was voor de kwartfinale behoorlijk nerveus", keek Krajicek terug. "Gelukkig waren de zenuwen weg toen ik de baan op ging. In de eerste set speelde ik heel goed, maar in de tweede set was het een stuk moeilijker. Ik kwam met 4-0 achter en kreeg ook twee setpunten tegen. Het was behoorlijk spannend, maar gelukkig heb ik de partij in de tiebreak toch kunnen afmaken."

Krajicek had bij de junioren al eens van Bondarenko verloren. Tegen haar opponent in de halve finale, de als eerste geplaatste Russin Bitsjkova, heeft ze dit jaar al twee keer gewonnen bij toernooien in Frankrijk en ItaliŽ. "Ik ken haar goed, maar andere resultaten tellen aan het begin van de wedstrijd niet meer."

Aanverwante artikelen:
Krajicek door naar halve finale  7 oktober 2005
MichaŽlla Krajicek naar finale Tasjkent  8 oktober 2005
First-time finalists in Tasjkent   8 oktober 2005
Primeur Krajicek  8 oktober 2005
MichaŽlla Krajicek toernooiwinnares Tasjkent  9 oktober 2005
Krajicek wins Tasjkent, first tour singles title  9 oktober 2005
Primeur Krajicek in Oezbekistan  9 oktober 2005
Krajicek maakt einde aan titelloze periode  9 oktober 2005
Krajicek pakt vlak na rentree eerste titel op hoogste niveau  9 oktober 2005
Feestje uitgesteld   9 oktober 2005