Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Hasselt   27 okt 2005 R16: Safarova (55) 6-4 3-6 6-3 

De Telegraaf, 27 oktober 2005

Als een kanon

Michaëlla Krajicek knalt naar kwartfinale WTA-toernooi in Hasselt

Ze serveerde bijna net zo goed als haar beroemde broer in zijn beste dagen. Michaëlla Krajicek rekende gistermiddag af met haar Tsjechische vriendin Lucie Safarova door op de beslissende momenten ongekend veel te scoren met haar opslag (6-4, 3-6, 6-3). In totaal produceerde ze achttien aces en die zijn goud waard in een spannende wedstrijd. Wanneer de Nederlandse nummer één vandaag in de kwartfinale tegen Nathalie Dechy weer zo goed serveert, hangt een sensatie in de lucht.

Vrijdagavond stonden Michaëlla Krajieck en haar vader Petr in het Belgische stadje nog voor een dilemma. Toen plotseling bleek dat de zestienjarige Nederlandse het kwalificatietoernooi mocht overslaan, wilde ze zich eigenlijk het liefst een paar dagen in haar woonplaats Almere voorbereiden. "Maar mijn vader wilde liever hier blijven om te trainen op deze ondergrond", zegt de beste tennisster van Nederland eerlijk. "En eigenlijk heeft hij daar wel gelijk in gehad."

Gek genoeg trainde ze op de snelle indoorbanen maar liefst vijf keer met Lucie Safarova, de achttienjarige Tsjechische die ze gistermiddag zou uitschakelen. "We vinden het gewoon fijn om met elkaar te trainen, want we hebben dezelfde speelstijl, ook al is ze linkshandig. Lucie houdt van goed en intensief trainen en dat doe ik ook. Ach, ik ken haar al zeven jaar en het is allemaal zo vertrouwd. Maar in een wedstrijd kun je geen vriendinnen zijn, dat weten we allebei."

In de tweede ronde stonden er op het oog ook geen vriendinnen tegenover elkaar. Er werd vlijmscherp naar de lijnen gespeeld en opvallend hard en strak geslagen. Krajicek had in de eerste set aan één break genoeg om deze reeks met haar sterke service te beslissen. Daarna kende ze echter een korte terugslag die resulteerde in een vroege break. Maar ook al leek het Nederlandse toptalent af en toe helemaal van slag, in de beslissende set liet ze zich weer van haar beste kant zien. Ze had maar één break en één matchpoint nodig om het duel te beslissen en dat was een half jaar geleden tegen Safarova wel anders. In Estoril verspeelde ze namelijk nog vier wedstrijdpunten waarna op dramatische wijze werd verloren.

"Dit was één van mijn beste wedstrijden tot nu toe", sprak Krajicek na haar revanche. "Er wordt wel eens aan me gevraagd of ik al net zo goed speel als in Rosmalen, net voor mijn blessure. Dat is nu echt wel het geval. Mijn wedstrijdritme is terug en ik voel me veel losser dan een paar weken geleden. Ja, dat zou inderdaad wel eens de reden kunnen zijn van mijn sterke service. En die zal ik in de volgende ronde ook wel nodig hebben."

Aanverwante artikelen:
Als een kanon  27 oktober 2005
Krajicek naar halve finale na zege op Dechy 28 oktober 2005
Krajicek boekt tegen Dechy mooiste zege uit loopbaan 28 oktober 2005
Krajicek na knappe zege op Dechy in halve finales Hasselt 28 oktober 2005
Michaëlla tennist als een kerel  28 oktober 2005
Kleine Kraai begin 2007 in de top-20 29 oktober 2005
Eervol afscheid  29 oktober 2005
Krajicek wekt bewondering in toernooi van Clijsters 29 oktober 2005
Krajicek laat Schiavone ontsnappen in derde set 29 oktober 2005