Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Hasselt   28 okt 2005 Q: Dechy (13) 6-4 6-3 

NRC Handelsblad, 28 oktober 2005

Krajicek naar halve finale na zege op Dechy

Michaëlla Krajicek heeft zich gisteren geplaatst voor de halve finale van het tennistoernooi in Hasselt. De 16-jarige Nederlandse versloeg verrassend de als tweede geplaatste Française Nathalie Dechy.

Krajicek won de partij in de kwartfinale met 6-4 en 6-3. Ze was na de zege op de nummer veertien van de wereldranglijst uitzinnig van vreugde. ,,Dit is misschien wel de mooiste overwinning uit mijn carrière. Ik had nooit gedacht dat ik van Dechy zou kunnen winnen. Ik moest zelfs na de wedstrijd nog kijken tegen wie ik in de halve finale zou spelen'', jubelde ze na afloop.

Krajicek speelt vandaag voor een finaleplaats tegen de Italiaanse Francesca Schiavone, die in de kwartfinale weinig moeite had met de Australische Samantha Stosur: 6-3 en 6-2. Krajicek kent haar volgende opponente van een recente trainingssessie samen in Luxemburg.

,,Een irritante speelster om tegenover te staan. Ze loop goed en geeft de bal veel spin. Maar als mijn service goed loopt, kan ik het haar moeilijk maken'', wist Krajicek. Bij winst op Schiavone wacht in de finale waarschijnlijk de Belgische toernooifavoriete én publiekslieveling Kim Clijsters.

Krajicek begon nerveus aan haar partij tegen Dechy. De Nederlandse kwam een break achter, maar sloeg onmiddellijk terug. Daarna behielden beide speelsters hun opslag. Bij een 5-4 voorsprong brak Krajicek opnieuw de service van Dechy en zo won ze de eerste set. In de tweede set kwam de de 26-jarige Française snel met 3-0 achter. De zege van Krajicek kwam niet meer in gevaar.

Het Nederlandse talent, dat onlangs in de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent haar eerste toernooizege bij de senioren boekte en steeg naar de 68ste plaats op de wereldranglijst, was dik tevreden over haar spel. ,,Mijn service liep goed. Verder heb ik voor elk punt gevochten. Ik ben ontspannen begonnen aan dit toernooi. De titel in Tasjkent heeft me enorm veel zelfvertrouwen gegeven. Daar pluk ik nu de vruchten van.

Aanverwante artikelen:
Als een kanon  27 oktober 2005
Krajicek naar halve finale na zege op Dechy 28 oktober 2005
Krajicek boekt tegen Dechy mooiste zege uit loopbaan 28 oktober 2005
Krajicek na knappe zege op Dechy in halve finales Hasselt 28 oktober 2005
Michaëlla tennist als een kerel  28 oktober 2005
Kleine Kraai begin 2007 in de top-20 29 oktober 2005
Eervol afscheid  29 oktober 2005
Krajicek wekt bewondering in toernooi van Clijsters 29 oktober 2005
Krajicek laat Schiavone ontsnappen in derde set 29 oktober 2005