Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Hasselt   28 okt 2005 Q: Dechy (13) 6-4 6-3 

Trouw, 28 oktober 2005

Krajicek boekt tegen Dechy mooiste zege uit loopbaan

MichaŽlla Krajicek is ontstuitbaar. De 16-jarige tennissterzorgde in Hasselt voor een stunt door Nathalie Dechy, de nummerveertien van de wereld, te verslaan: 6-4 en 6-3.

Krajicek was na afloop uitzinnig van vreugde. Dit ismisschien wel de mooiste overwinning uit mijn carriŤre. Ik heber echt van genoten. Ik had nooit gedacht dat ik van Dechy zou kunnen winnen. Ik moest zelfs na de wedstrijd nog kijken tegen wie ik in de halve finale zou spelen, vertelde ze op de persconferentie.

Krajicek treft vandaag Francesca Schiavone, die weinig moeite had met de Australische Samantha Stosur: 6-3 en 6-2. In de huidige vorm moet dat te doen zijn. Krajicek bleef echter voorzichtig. Ze kent de Italiaanse van een recente trainingssessie samen in Luxemburg.

Ik vind haar een irritante speelster om tegenover te staan. Ze loopt heel erg goed en geeft de bal veel spin. Maar als mijn service goed loopt, kan ik het haar moeilijk maken.

Krajicek verdiende de plek bij de laatste vier ten volle. Het begin was van beide kanten enigszins nerveus. De halfzus van Wimbledon-winnaar Richard kwam een break achter, maar sloeg onmiddellijk terug. Daarna was haar service een machtig wapen. Krajicek had steeds het initiatief en een (licht) overwicht. Dat betaalde zich op 5-4 in haar voordeel uit. Ze brak Dechy, die wordt getraind door de Nederlander Sven Groeneveld, opnieuw e npakte de eerste set.

De getalenteerde Krajicek, die onlangs in Tasjkent haar eerste grote toernooizege boekte en oprukte naar de 68ste plaatsin de mondiale rangschikking, denderde meteen door naar 3-0 in de tweede set. Haar 26-jarige Franse opponente stribbelde nog wel even tegen maar zag de kansen niet keren. Daarvoor bleven de opslag en het spel van Krajicek te dominant.

Mijn service zat goed, beaamde ze. Verder heb ik voor elk punt gevochten. Ik ben ontspannen begonnen aan dit toernooi. De titel in Tasjkent heeft me enorm veel zelfvertrouwen gegeven.Daar pluk ik nu de vruchten van.

Aanverwante artikelen:
Als een kanon  27 oktober 2005
Krajicek naar halve finale na zege op Dechy 28 oktober 2005
Krajicek boekt tegen Dechy mooiste zege uit loopbaan 28 oktober 2005
Krajicek na knappe zege op Dechy in halve finales Hasselt 28 oktober 2005
MichaŽlla tennist als een kerel  28 oktober 2005
Kleine Kraai begin 2007 in de top-20 29 oktober 2005
Eervol afscheid  29 oktober 2005
Krajicek wekt bewondering in toernooi van Clijsters 29 oktober 2005
Krajicek laat Schiavone ontsnappen in derde set 29 oktober 2005