Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Hasselt   29 okt 2005 S: Schiavone (15) 6-4 3-6 5-7 

De Telegraaf, 29 oktober 2005

Eervol afscheid

Italiaanse Schiavone zet MichaŽlla Krajicek in halve finale de voet dwars

Ondanks de nederlaag tegen Francesca Schiavone mag MichaŽlla Krajicek na de halve finale in Hasselt een verheugende conclusie trekken. Eens te meer bleek dat ze nu al het niveau heeft om de beste speelsters van dit moment te laten wankelen. Gisteren bleef de Italiaanse Schiavone in het verlengde van de derde set nog maar net overeind (4-6, 6-3, 7-5). Maar 'de kleine kraai' weerde zich meer dan voortreffelijk en mag na haar optreden in Hasselt met recht trots zijn.

Schiavone is nog niet zo bekend, maar gezien haar resultaten van de voorbije maanden zou dat wel eens snel kunnen veranderen. De bewegelijke Italiaanse haalde onlangs de finale in Moskou en in ZŁrich. Tijdens deze sterk bezette toernooien versloeg ze wereldtoppers als Mauresmo, Kuznetsova, Dementieva en Petrova. Het is voor Krajicek geen schande om ook in dit rijtje te worden opgenomen. Ze was zelfs dicht bij een overwinning en dat konden de andere slachtoffers van de losgeslagen Schiavone niet zeggen.

De halve finale duurde ruim twee uur en was van de eerste tot de laatste klap boeiend. Krajicek veroverde brutaal de eerste set, maar moest daarna ondervinden dat Schiavone over bijzondere gaven beschikt. Ze beweegt als de beste, beheerst alle slagen en brengt ook nog eens een beetje leven in de brouwerij. Dit door af en toe op theatrale wijze contact te zoeken met het publiek of de arbitrage. "Ik stoorde me daar helemaal niet aan", zei Krajicek na afloop. "Ik vind haar een geweldig leuke speelster en door haar gaat het publiek tenminste een beetje meeleven."

Tussen de tweede en derde set hielden de Krajicek-fans even hun hart vast toen de Nederlandse nummer ťťn zes minuten lang aan haar dijbeen moest worden behandeld. Maar na het aanbrengen van een stevige bandage werd de strijd vervolgd en leek er in fysiek opzicht niets aan de hand. "Het was een kleine overbelasting door het vele serveren", was na afloop de verklaring. "Niets aan de hand, ik ga straks gewoon nog dubbelen."

De spectaculaire derde set had vast en zeker een andere winnaar gekend wanneer Krajicek zo goed had geserveerd als in de voorgaande twee wedstrijden. Maar het feit dat ze 'slechts' twee aces sloeg, kon ze zelf wel verklaren. "Ze las mijn service vrij goed, want eigenlijk heb ik ook niet echt slecht geserveerd." Haar 3-0 voorsprong in de beslissende set leek riant, maar zo was het beslist niet. Er was immers nog maar sprake van ťťn break en nadat Krajicek zelf in de vijfde game werd gebroken, werd er bij de ontknoping oogstrelend getennist.

Een uurtje na de nederlaag overheerste het 'lekkere gevoel' dat ze aan dit toernooi had overgehouden. "Ik heb genoten op de baan en besef dat ik in de afgelopen periode veel progressie heb gemaakt. Volgens de uitslagen kan ik me nu met de betere speelsters meten, maar ik moet nog heel veel van dit soort wedstrijden spelen om echt bij de top te horen."

Aanverwante artikelen:
Als een kanon  27 oktober 2005
Krajicek naar halve finale na zege op Dechy 28 oktober 2005
Krajicek boekt tegen Dechy mooiste zege uit loopbaan 28 oktober 2005
Krajicek na knappe zege op Dechy in halve finales Hasselt 28 oktober 2005
MichaŽlla tennist als een kerel  28 oktober 2005
Kleine Kraai begin 2007 in de top-20 29 oktober 2005
Eervol afscheid  29 oktober 2005
Krajicek wekt bewondering in toernooi van Clijsters 29 oktober 2005
Krajicek laat Schiavone ontsnappen in derde set 29 oktober 2005