Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Amro TC 

De Telegraaf, 7 december 2005

Debuut smaakt naar veel meer

Vader Petr Krajicek kon er helaas niet bij zijn, maar hij kan trots zijn op het eerste officiŽle optreden van zijn dochter MichaŽlla en zoon Richard als gemengd-dubbel op de tennisbaan. "Het was super, we hebben het echt naar onze zin gehad", reageerde Mischa enthousiast na het eerste familieoptreden, dat het Nederlandse koppel vanzelfsprekend winnend afsloot. Want het blijven natuurlijk wel Krajicekjes, die een broertje (en zusje) dood hebben aan verliezen.

Onder de gitzwarte hemel van New Delhi werden broer en zus op het R.K. Khanna-tennisstadion letterlijk in de spotlights gezet. De speaker sprak van 'a worlds exclusive', daarmee nog eens onderstrepend dat India een heuse wereldprimeur binnen zijn landsgrenzen had weten te halen. Het publiek klapte de handen stuk, evenals Richard Krajicek, die een dagje tennis met een aantal blaren moest bekopen.

"Drie stuks, waarvan twee open; maar ik vind het eigenlijk wel stoer", aldus de oudste van de twee, die door zijn zus dus niet voor niets 'de stoere' werd genoemd. "Dit eerste gezamenlijke optreden smaakt beslist naar veel meer, maar dat meer zal pas op Wimbledon komen", aldus Mischa. "Tijdens de Australian Open heeft Richard geen tijd en op het gravel van Roland Garros hebben wij als koppel, denk ik, niet zo veel te zoeken."

De twee hadden in India zichtbaar veel lol op de baan, waar de rollen simpel werden verdeeld. Mischa: "Degene die serveerde was tijdens die game de baas. Af en toe werd Richard boos op zichzelf als hij een fout maakte, maar daar kon hij vervolgens gelukkig ook hard om lachen." Richard was, als in zijn beste dagen, de partij inmiddels alweer aan het analyseren: "De eerste game verliep wat stroefjes, maar daarna kwam Mischa los en liep het allemaal op rolletjes."

Richard Krajicek ontpopte zich gedurende de laatste dag van zijn verblijf in India op alle fronten als 'de grote broer' van Mischa, die speciaal voor het partijtje dubbel naar New Delhi was gevlogen. "Ik heb haar hiernaartoe gesleept, dus ik zal goed voor haar moeten zorgen. We beginnen later, want Mischa mag eerst uitslapen", had hij de avond voor de wedstrijd al bekendgemaakt. Vervolgens ging hij zelf naar het Indira Gandhi-vliegveld om zuslief, die pas rond middernacht in India landde, van een veilig escorte richting hotel te voorzien.

"Het gaat er dan toch van komen", concludeerde een nog wat slaperige Mischa de volgende morgen. Eigenlijk zou het Krajicek-koppel afgelopen juni op Wimbledon al als tennisduo debuteren, maar een nare knieblessure van Mischa wierp roet in het eten. "Het ging niet door omdat Mischa zich weer eens aanstelde", aldus Richard, die met wat pesterijtjes richting zijn zus zijn eigen nervositeit trachtte te camoufleren. Want Richard Krajicek mag tweeŽnhalf jaar geleden dan wel een punt achter zijn tenniscarriŤre hebben gezet, nu er een 'klein vervolg' in de maak is, wil de voormalige nummer vier van de wereld natuurlijk wel weer winnen. "Ik hoop dat Mischa een beetje op dreef is, want ik heb geen idee hoe mijn lichaam zich houdt", liet hij zich in een openhartige bui voor het begin van de veelbesproken dubbelpartij ontvallen.

Dat lichaam werd tijdens de amusante ontmoeting tegen het Indiase duo Sania Mirza/Mahesh Bhupathi niet echt op de proef gesteld, maar dat zal straks tijdens Wimbledon wel het geval zijn. En Wimbledon 2006, daar lieten beide Krajiceks gisteren geen twijfel over bestaan, is het doel dat alle middelen heiligt.

Gisteren was het zover: broer en zus Krajicek zij aan zij - of is het zij aan hij? - op de tennisbaan. Als klapstuk van een tennisdag waarop Karan Rastogi zich, als winnaar van de ABN Amro Tennis Challenge, de gelukkigste man van de wereld voelde. Hij verdiende met zijn zege een vrijkaartje voor het kwalificatietoernooi in Rotterdam, waar hij Richard Krajicek in februari opnieuw de hand zal kunnen schudden. Die is tegen die tijd ongetwijfeld wel weer blaarvrij.

Aanverwante artikelen:
Samen in den vreemde  3 december 2005
Debuut smaakt naar veel meer  7 december 2005