Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Tennis Masters   15 dec 2005 R16: Hoogland (1500) 6-1 6-1 

Fred Troost, Trouw, 15 december 2005

Krajicek komt even langs om te winnen

Af en toe liet MichaŽlla Krajicek gisteravond iets van haar uitzonderlijk talent zien. Het had van het publiek gerust nog wat meer mogen zijn, maar daar was het de wedstrijd niet naar.

Ze vond het zelf in het begin wat stroef gaan: het was even wennen aan de ondergrond en de ballen. ,,Maar daarna verliep het vrij gemakkelijk. Dat was een understatement voor de achteloze manier waarop ze de steeds moedelozer kijkende MariŽlle Hoogland van de baan veegde. Binnen drie kwartier was het gebeurd: 6-1,6-1.

Het is nauwelijks voorstelbaar dat Krajicek de Masters niet gaat winnen. Fijnzinniger, effectiever en krachtiger heeft nog geen van haar collega's zich in Rotterdam gepresenteerd. Met winst zou ze haar titel prolongeren.

Krajicek zocht de scherpe grenzen van het tennisveld. In ťťn game twee aces en ook tweemaal een dubbele fout produceren wijst op het zoeken van risico's. Het tekende haar druistige spelaanpak en in deze partij, tegen de zeven jaar oudere Hoogland, kon dat zonder gevaar. Effectief was het ook; als de eerste service lukte, was die voor Hoogland onbespeelbaar.

Hoe schittert de palmares van MichaŽlla Krajicek die in januari pas zeventien jaar wordt. Zij speelde in 2005 elf WTA-toernooien (het maximaal toegestane aantal voor haar leeftijd) en nam deel aan twee Grand Slams. Haar ster steeg tot de 57ste stek op de wereldranglijst, een sprong van 371 plaatsen in ťťn jaar. Had een vermaledijde blessure, opgelopen op het gras van Rosmalen, haar niet een tijdje van de baan gehouden, dan had dat lijstje wellicht nog enkele fraaie aanvullingen gekend. Nu bevat haar erelijst over 2005 de winst in het WTA-toernooi van Tasjkent en van een 75.000 dollar toernooi in het Italiaanse Ortisei.

Ze is er niet blasť van geworden en koos er zelf voor om in Rotterdam -toch niet zo'n aansprekend toernooi - te verschijnen. ,,Ik heb weinig gelegenheden in Nederland te spelen. Bovendien is het goed voor mijn ritme met het oog op de AustraliŽ Open. Daar concentreer ik me nu het meeste op.

Krajicek heeft een wensenlijstje voor 2006: ,,Ik wil graag gezond blijven, lol in m'n sport hebben, naar meer toernooien reizen, goed presteren en dit keer eens normŠŠl van de baan in Rosmalen aflopen.

Ze ziet tevreden op het jaar terug en telt de zegeningen van haar progressie ,,Ik heb meer zekerheid in m'n slagen, ik maak steeds minder domme fouten en ik ben gegroeid in m'n spel. Dat is denk ik wel te zien. Ook dat was een understatement.

Aanverwante artikelen:
Krajicek komt even langs om te winnen 15 december 2005
Oppermachtige Krajicek is Nederland ontgroeid 18 december 2005
Krajicek klaart klus eenvoudig  18 december 2005