Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Miami   24 mrt 2009 Q2: Pin (95) 7-63 6-1 

Henk Abbink, tennisencoach.nl, 25 maart 2009

Krajicek naar hoofdtoernooi

Eerder vandaag kwam ik Michaella Krajicek tijdens haar warm-up langs het strand tegen. Het viel me meteen op hoe lekker fris en fit ze eruit ziet. De topfitte Krajicek bereikte drie uur later het Sony Ericsson Open hoofdtoernooi en bevestigde hiermee dat ze haar wildcard dubbel en dik verdiende. Gisteren verraste ze de Russische Elena Vesnina, de top seed van het kwalificatie toernooi, met 7-6(5) 6-4. Vandaag was ze met 7-6 6-1 te sterk voor Camille Pin.

Michaella begon tegen Pin wat onrustig en verloor meteen haar eerste service game. Op 1-2 had Krajicek daarom behoefte aan 'on-court coaching' en de rustgevende woorden van coach Allistair McCaw. In de tiende game brak ze de Franšaise, kwam op 5-5 en won daarna haar eigen opslagbeurt. Pin was in de tiebreak niet opgewassen tegen het return geweld van Krajicek en moest meerdere opslagen en de set prijsgeven. In de tweede set zagen we een zelfverzekerde Michaella naar een 4-1 voorsprong stormen. Haar eigen opslagbeurt in de zesde game was wisselvallig en even leek het erop alsof Pin een break zou terugpakken. De lange game eindigde, na vier keer deuce, toch in het voordeel van onze landgenote. Op 1-5 liet Pin met twee dubbelfouten duidelijk zien dat ze moeite had met de grote druk en werd voor de derde keer gebroken.

Na afloop sprak ik met een tevreden Krajicek en coach McCaw op het terras van de players lounge. Ondanks de geweldige partij gisteren tegen de nummer 56 van de wereld, wisten beiden dat de lagere ranking (nr. 98) van Pin niet betekende dat Michaella het minder lastig zou krijgen. "Vooral in de wind gisteren en vandaag zijn de wat langzamere ballen van Pin uiterst gevaarlijk omdat ze alle kanten kunnen opgaan", zei McCaw. Michaella is tevreden met hoe ze het jaar is begonnen:"Op de verschillende toernooien heb ik tegen echt goede spelers verloren, zoals Caroline Wozniacki, Marion Bartoli en Nicole Vaidisova, die allemaal de eindronden van die toernooien bereikten", vertelt ze. McCaw voegt hieraan toe dat de meeste mensen vooral kijken naar de wedstrijdresultaten. "Wij zijn bezig met 'the bigger picture'. Michaella startte het jaar op nr. 324 en we moesten zelfs wildcards aanvragen voor de 10.000 dollar toernooien. Het enige WTA toernooi dat we gepland hadden was de Ordina Open, maar dat plan hebben we na de wildcard en resultaten op het Memphis WTA toernooi helemaal omgegooid. Ons doel is dit jaar de top 100 te bereiken".

Aanverwante artikelen:
Krajicek naar hoofdtoernooi 25 maart 2009
Misa door na thriller 27 maart 2009
Krajicek verliest 29 maart 2009