Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Eredivisie 

Algemeen Dagblad, 13 februari 2006

Michael Krajicek speelt voor Leimonias

MichaŽlla Krajicek komt komend seizoen in de Eredivisie uit voor HLTC Leimonias. De 17-jarige Krajicek, die onlangs nog de derde ronde van de Australian Open bereikte, zal van zaterdag 3 tot en met zondag 18 juni 2006 de Haagse club vertegenwoordigen.

In 2005 steeg Krajicek, de nummer 1 van Nederland, aanzienlijk op de mondiale ranglijst. Ze begon als nummer 429 en sloot het seizoen af als nummer 63 van de wereld. Hoogtepunten in 2005 waren haar eerste WTA-titel in Tasjkent en de titel bij het 75.000 dollar-toernooi in ItaliŽ. Maar ook het bereiken van de halve finale van het toernooi in Hasselt (winst op wereldtopper Natalie Dechy in de kwartfinale) was een hoogtepunt in de nog prille carriŤre van Krajicek. Tevens won ze in 2005 de nationale Tennis Masters. Het jaar 2006 is Krajicek ook voortvarend begonnen met het behalen van de titel in Hobart (AustraliŽ) en het bereiken van de derde ronde in de Australian Open. Door haar prestaties staat MichaŽlla Krajicek op dit moment op de 52e plaats op de mondiale ranglijst.

HLTC Leimonias werd vorig jaar kampioen in de hoofdklasse en verzekerde zich daarmee van deelname aan het landskampioenschap voor clubteams. Naast MichaŽlla Krajicek bestaat het team van HLTC Leimonias uit de 20-jarige Jesse Huta Galung (nationale ranking: 8), de 17-jarige Nicole Thijssen (nationale ranking: 23) en de 21-jarige Bas van der Valk (nationale ranking: 50). Jesse Huta Galung debuteerde afgelopen weekend in het Davis Cup team. De inbreng van ervaring in het team van HLTC Leimonias wordt voorzien door Linda Sentis (nationale ranking: 3) en Marco Marzolla (nationale ranking: 34). Sentis en Marzolla, beiden 28 jaar, hebben hun sporen in het nationale tennis ruimschoots verdiend. Sentis en Marzolla schreven in hun carriŤre al meerdere categorie 1-toernooien op hun naam. Marzolla trad afgelopen jaar tevens in dienst bij Tennisschool Frits Don en werd daar toegevoegd aan de technische staf.

Het team van HLTC Leimonias wordt begeleid door de coaches Mark-Paul Burgersdijk en Tim Rompa. Burgersdijk: ďMet de komst van MichaŽlla Krajicek hebben we een mondiale topspeelster toegevoegd aan ons team. Het Eredivisie team van Leimonias beschikt naast jonge talenten, ook over de nodige ervaren spelers. Naar onze mening is een goede balans in een team van groot belang om mee te kunnen strijden om de titel.Ē

Aanverwante artikelen:
Michael Krajicek speelt voor Leimonias  13 februari 2006
Krajicek is voor heel even thuis 15 juni 2006
Tennissen voor vijftien toeschouwers 10 juni 2006
Leimonias Graydon behaalt play-offs 15 juni 2006