Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Joue-Les-Tours   06 okt 2008 R32: Camerin (122) 2-6 4-6 

Algemeen Dagblad, 8 oktober 2008

Krajicek doet vergeefs een 'Djokovic'

Een 'medische schwalbe' heeft MichaŽlla Krajicek niet aan haar eerste overwinning sinds juni van dit jaar kunnen helpen. In het Franse Joue-les-Tours verloor de tennisster in de eerste ronde van de Italiaanse Maria Elena Camerin: 6-2 6-4.

Op een klein toernooi in Frankrijk, met een totaal prijzengeld van 50.000 dollar, hoopte Krajicek overwinningen en wedstrijdritme te vinden na twee maanden revalideren na een knie-operatie.

Het liep anders. Krajicek verloor in twee sets van Camerin, die vier jaar terug nog 41ste stond op de wereldranglijst, maar nu niet meer behoort tot de honderd beste tennissters.

Het leek er zelfs even op dat Krajicek opnieuw geblesseerd was geraakt, maar daar is volgens haar fysieke trainer Allistair McCaw geen sprake van.

,,MichaŽlla nam in de tweede set een adempauze, daarom vroeg ze een blessurebehandeling aan. Het gaf haar tijd om na te denken over de strategie. Ze deed een 'Djokovic','' zei de Zuid-Afrikaan, verwijzend naar de Servische tennisser die er bekend om staat uit tactische overwegingen blessurebehandelingen aan te vragen.

Volgens McCaw is er geen reden voor bezorgdheid na de tweede nederlaag van Krajicek sinds haar rentree. In Stuttgart verloor de nummer 217 van de wereld anderhalve week terug in de de kwalificaties van Alona Bondarenko.

,,Misa mist wedstrijdritme en ook fysiek is ze niet honderd procent. Haar revalidatie is ten einde, maar de snelheid is nog niet optimaal. Daar kunnen we pas na het seizoen echt aan werken,'' stelt McCaw.

Vanaf zaterdag speelt Krajicek de kwalificaties in ZŁrich.