Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Rosmalen   17 jun 2008 R16: Mirza (33) 6-2 6-2 

BN/DeStem, 18 juni 2008

Zelfvertrouwen groeit bij Krajicek

MichaŽlla Krajicek heeft haar zelfvertrouwen een positieve impuls gegeven.

Na haar teleurstellende seizoensstart bereikte de Nederlandse tennisster voor het eerst sinds een jaar de kwartfinales van een WTA-toernooi.

Op de grasbanen van Rosmalen won ze eenvoudig met twee keer 6-2 van Sania Mirza uit India. "Dit is echt super, zeker omdat het in Nederland is. Ik kijk uit naar de kwartfinales", jubelde Krajicek na haar overtuigende zege.

Het leek wel of Mirza Krajicek een handje wilde helpen om het goede gevoel terug te krijgen. De nummer 33 van de wereld bood haar Nederlandse opponente nauwelijks tegenstand en produceerde de ene na de andere afzwaaier. Krajicek, die achttien plaatsen lager op de ranglijst staat, bleef kalm en profiteerde zo van het matige spel van Mirza. Bovendien liep de service van Krajicek goed.

Sinds Birmingham, waar ze vorige week voor het eerst dit jaar een wedstrijd won, heeft ze met hulp van haar tijdelijke coach Rohan Goetzke haar opslag bijgesteld. Dit lijkt effect te hebben. "Het ging goed, zelfs met deze wind." Krajicek en Mirza speelden in het verleden al drie keer eerder tegen elkaar. Krajicek won ook die partijen, maar had gisteren op een zwaardere middag gerekend. "Zij was toch wel wat minder dan ik had verwacht, maar ze komt net als ik terug van een polsblessure. We hebben ook een beetje hetzelfde soort spel. Zij gaat er alleen iets meer voor, maar door de wind vlogen veel ballen uit." Krajicek haalde in juni vorig jaar op Wimbledon voor het laatst de kwartfinales. Dat was eveneens op gras.

"Dit is wel goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik kan met een lekker gevoel naar Wimbledon want ik heb dan zeker drie partijen gespeeld." Gezien de tegenstand lijkt een plek in de halve finale mogelijk. Ze moet het in de kwartfinales opnemen de Thaise Tanasugarn, die met 4-6 6-4 7-5 van de Amerikaanse Ashley Harkleroad won.

Aanverwante artikelen:
Boosheid helpt Krajicek aan benauwde zege 17 juni 2008
Mentale doorbraak Misa Krajicek 17 juni 2008
MichaŽlla Krajicek keert tij 17 juni 2008
Er is eindelijk rust, nu nog bravoure 18 juni 2008
Zelfvertrouwen groeit bij Krajicek 18 juni 2008
Goede gevoel laat Krajicek in de steek 19 juni 2008
Topvorm is ver weg bij Krajicek 19 juni 2008
Goetzke schiet Krajicek te hulp 20 juni 2008