Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Roland Garros 

De Telegraaf, 31 mei 2008

Krajicek komt uit voor eigen mening

Het was dezelfde speelster, maar een heel ander mens. MichaŽlla Krajicek kwam, nog geen dertig uur na haar nederlaag in het enkelspel op Roland Garros, toch nog maar even een praatje maken. Geen emotioneel relaas of klaagzang, maar een uiterst volwassen gesprek waarin de pas 19-jarige tennisster onder meer een paar dingen recht wilde zetten.

Directe aanleiding voor deze onverwachte 'nastoot' waren de uitlatingen van haar vader Petr, die in Parijs nog maar eens had gemeld geen brood te zien in de samenwerking tussen zijn dochter en fitnesscoach Allistair McCaw. De Tsjech gebruikte bij zijn omschrijving van de Zuid-Afrikaanse trainer zelfs de term 'tennisanalfabeet' en ging daarmee - zoals wel vaker - toch iets te kort door de bocht. "Met de uitspraken van mijn vader ben ik het beslist niet eens", reageerde MichaŽlla Krajicek gistermiddag nadat zij samen met haar Nieuw-Zeelandse gelegenheidspartner Marina Erakovic ook was uitgeschakeld in het Franse dubbeltoernooi. "Ik heb hem al vaker gezegd dat hij na een wedstrijd van mij het beste twee dagen zijn mond kan houden. Hij is een man die zeer emotioneel kan reageren."

Krajicek benadrukte nog maar eens dat het erg goed klikt tussen haar en McCaw. "Dat weet mijn vader ook. Het is aan mij om te beslissen of ik al dan niet verder ga met McCaw en ik ben beslist van plan om dat wťl te doen." Zelf had ze, zo gaf ze vervolgens toe, zich misschien ook iets te snel uitgelaten over de nieuwe tenniscoach die ze binnenkort hoopt te presenteren. " Toen ik zei dat ik er wel uit was wat betreft mijn keuze, ben ik iets te enthousiast geweest. De huidige stand van zaken is dat er nog drie kandidaten zijn om mijn tenniscoach te worden en dat ik een duidelijke favoriet heb."

Aanverwante artikelen:
Krajicek kiest voor Nederlandse coach  25 mei 2008
Krajicek op eigen benen - in Nederland 26 mei 2008
Krajicek en vader definitief uit elkaar  29 mei 2008
Petr Krajicek praat te veel, MichaŽlla wil rust 29 mei 2008
Krajicek komt uit voor eigen mening  31 mei 2008
Krajicek op zoek naar zelfvertrouwen 23 mei 2008
Jankovic heeft advies voor Michaella Krajicek 27 mei 2008
Niets biedt dolende Krajicek houvast 29 mei 2008
Krajicek is voer voor psychologen 29 mei 2008
Krajicek: misŤre in tienvoud 29 mei 2008
Roland Garros: kamp Krajicek blijft verdeeld 29 mei 2008
'Het komt goed met het tennis van Misa' 29 mei 2008
Klem tussen familie en volwassenheid 29 mei 2008
Tiende verliesbeurt op rij voor Krajicek 29 mei 2008