Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Roland Garros 

BN/DeStem, 29 mei 2008

Petr Krajicek praat te veel, MichaŽlla wil rust

De soap rondom tennisster MichaŽlla Krajicek kreeg gisteren een vervolg. Vader Petr zei na haar nederlaag in de eerste ronde op Roland Garros openlijk dat hij haar conditietrainer Allistair McCaw een 'tennisanalfabeet' vindt en dat het in feite logisch is dat 'Misa' niet meer in staat is om te winnen op de baan.

De strijd tussen de twee mannen in haar leven gaat dus nog even door. De Nederlandse speelster zit er tussen in, terwijl ze maar ťťn ding wenst en dat is rust.

Gisteren verloor de Nederlandse ook de eerste ronde in het dubbelspel en weer kon vader Krajicek het niet laten om wat over zijn dochter en haar fysiektrainer te zeggen.

"Ja Misa is afgetraind, ze heeft geen buikje meer, zoals ik. Dat is prachtig, maar wat heb je eraan? Het is geen modeshow, ze moet tennissen. Tien procent is fysiek, de rest is tennis, dat vindt Richard ook. Die conditietrainer moet in dienst van haar werken en meer niet. Een voetballer neemt toch ook geen tennistrainer?"

De dochter reageerde later weer op zijn woorden.

"Zo is hij, dat weet iedereen inmiddels wel. Ik zou tegen mijn vader willen zeggen: praat twee dagen na een wedstrijd niet meer met iemand. Hij reageert altijd zo emotioneel, helemaal als ik verloren heb."

"Ik vind het jammer dat mijn vader dit soort uitspraken doet. Ik ben het er ook absoluut niet mee eens. Allistair doet het super en het is mijn beslissing om met hem verder te gaan. Ik ga verhuizen naar Nederland, neem een tenniscoach waar Allistair achter staat. En ik wil mijn vader graag om mij heen als steun, maar niet altijd meer."

Aanverwante artikelen:
Krajicek kiest voor Nederlandse coach  25 mei 2008
Krajicek op eigen benen - in Nederland 26 mei 2008
Krajicek en vader definitief uit elkaar  29 mei 2008
Petr Krajicek praat te veel, MichaŽlla wil rust 29 mei 2008
Krajicek komt uit voor eigen mening  31 mei 2008
Krajicek op zoek naar zelfvertrouwen 23 mei 2008
Jankovic heeft advies voor Michaella Krajicek 27 mei 2008
Niets biedt dolende Krajicek houvast 29 mei 2008
Krajicek is voer voor psychologen 29 mei 2008
Krajicek: misŤre in tienvoud 29 mei 2008
Roland Garros: kamp Krajicek blijft verdeeld 29 mei 2008
'Het komt goed met het tennis van Misa' 29 mei 2008
Klem tussen familie en volwassenheid 29 mei 2008
Tiende verliesbeurt op rij voor Krajicek 29 mei 2008