Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Roland Garros 

De Telegraaf, 29 mei 2008

Krajicek en vader definitief uit elkaar

Michaëlla Krajicek maakt een moeilijk jaar door. In het enkelspel verloor het Nederlandse tennistalent maar liefst tienmaal op rij. Tegelijkertijd is zij bezig om belangrijke beslissingen in haar carrière te nemen. Een nieuwe tenniscoach is daarin een eerste stap. Die tennistrainer moet volgens haar wel goed kunnen samenwerken met haar fitnesscoach Allistair McCaw. En één ding moet duidelijk zijn. De uiteindelijke beslissing wordt door Krajicek zelf, en door niemand anders, genomen. " Ik krijg van diverse mensen advies en de mening van vader is belangrijk. Maar dat is mijn eigen mening ook en ik ben inmiddels volwassen genoeg om die te volgen."

Door zelf het stuur van haar loopbaan in handen te nemen, doet Krajicek een eerste belangrijke stap op weg naar volledig eigen beheer van de 'BV Misa Krajicek'. Met haar even rustige als volwassen betoog maakte ze meer dan ooit duidelijk dat haar wegen en die van haar vader - daar waar het de samenwerking op tennisgebied betreft - definitief scheiden. Haar beslissing om van Tsjechië, waar ze bij haar ouders woont, te verhuizen naar Nederland en voorlopig bij broer Richard in te trekken, past in dat scenario. Een scenario dat uiteindelijk moet leiden tot rust in haar hoofd en in haar leven en - als gevolg daarvan - tot de goede tennisprestaties die de wereld tot vorig seizoen van Krajicek gewend was.

"Het liefst zou ik zien dat iedereen in mijn omgeving happy is, maar dat is blijkbaar niet mogelijk", klonk ze erg wijs voor haar leeftijd. " Ik probeer de situatie in mijn omgeving en mijn optreden op de tennisbaan te scheiden, maar dat is niet makkelijk. Daarom kies ik nu, hoe egoïstisch dat ook is, voor mezelf. En voor mij is het belangrijkste dat ik weer goed ga presteren op de tennisbaan."

Aanverwante artikelen:
Krajicek kiest voor Nederlandse coach  25 mei 2008
Krajicek op eigen benen - in Nederland 26 mei 2008
Krajicek en vader definitief uit elkaar  29 mei 2008
Petr Krajicek praat te veel, Michaëlla wil rust 29 mei 2008
Krajicek komt uit voor eigen mening  31 mei 2008
Krajicek op zoek naar zelfvertrouwen 23 mei 2008
Jankovic heeft advies voor Michaella Krajicek 27 mei 2008
Niets biedt dolende Krajicek houvast 29 mei 2008
Krajicek is voer voor psychologen 29 mei 2008
Krajicek: misère in tienvoud 29 mei 2008
Roland Garros: kamp Krajicek blijft verdeeld 29 mei 2008
'Het komt goed met het tennis van Misa' 29 mei 2008
Klem tussen familie en volwassenheid 29 mei 2008
Tiende verliesbeurt op rij voor Krajicek 29 mei 2008