Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Wimbledon   28 jun 2006 R128: Stosur (50) 5-7 3-6 

De Gelderlander, 28 juni 2006

Krajicek: geen excuus

Amelie Mauresmo noemde haar ’s middags nog een ster van de toekomst. In de tweede ronde treft ze Michaëla Krajicek echter niet. Krajicek verloor van Stosur (7-5 6-3).

Mauresmo, de Franse nummer één van de wereld en eerste geplaatste op Wimbledon sprak lovend over Michaëlla Krajicek, mogelijk haar tegenstandster in de tweede ronde. „Toen ik zeventien was, had ik geen drie toernooien gewonnen.“

De faam die de Nederlandse troef naar Londen vooruit was gesneld door een ophefmakende triomf in het Ordina Open in Rosmalen, verschrompelde enige uren later op grasscourt 13 van de All England Club aan Church Road. Tien jaar na de overwinning van haar halfbroer Richard draaide Misa’s debuut op Wimbledon uit op een grote teleurstelling. De Australische Samantha Stosur versperde haar de weg naar de tweede ronde tegen de gelauwerde Mauresmo: 7-5 6-3.

„Zij tenniste supergoed“, prees Krajicek na afloop haar overwinnares. „Ik was nog een beetje stijfjes van vorige week in Rosmalen. Mijn linkerbeen deed pijn, waardoor ik niet goed kon serveren. Zij speelde klasse, gaf mij geen kans. Goed gedaan. Heb ik ook tegen haar gezegd. Ik kan geen enkel excuus bedenken voor deze nederlaag.“

De 22-jarige Stosur uit de Australische Gold Coast was niet de eerste de beste. Zij stond 50ste op de WTA-lijst en kende een uitstekend eerste half jaar. De dubbelspelspecialiste (13 titels, waarvan 6 dit jaar) had Krajicek begin dit jaar ook al eens verslagen in Perth. De Nederlandse troef kon daarom niet over de eerste ronde heenkijken naar de grote confrontatie met Mauresmo.

Door de regen op maandag kreeg Krajicek een extra rustdag maar dat was niet voldoende, bleek achteraf. Zij en Stosur moesten heel lang wachten tot zij mochten gaan spelen. Het enkelspel mannen tussen de Kroaat Ljubicic en Lopez voor hen duurde vijf sets en 4,5 uur. „Daar lag het ook niet aan, hoor“, stelde Krajicek.

Eindelijk in actie werd het snel duidelijk wie de bovenliggende partij was. Krajicek kwam in de vierde game een break achter. Ze trok wel direct gelijk maar bij 5-6 kon zij niet meer naar de tiebreak serveren, 5-7.

In de tweede set kreeg zij niet één keer een breekpunt meer mee, wel een handvol tegen. Ze verloor haar opslagbeurt naar 2-4 en was niet meer bij machte terug te slaan.

Stosur serveerde te goed: 14 aces tegen 5, slechts 4 dubbele fouten tegen 5 en 36 winners tegen 18. Het verschil op een snelle grasbaan was overduidelijk. Misa Krajicek: „Wat kun je zeggen? Zoveel aces! Zij gaf mij geen kansen. Dat doet pijn.“

Dat was het dus, Wimbledon 2006. Al in de eerste ronde uitgeschakeld, keihard. Waar is de magie, waar ze op gehoopt had? Het gras blijkt gewoon gras. „Ze moet even janken“, zei vader Petr Krajicek. De euforie van haar zege in Rosmalen had haar te lang in de greep gehouden en de concentratie voor Wimbledon was daardoor nog niet optimaal.

Aanverwante artikelen:
'Twee takken van de familie die samenkomen op Wimbledon. Fantastisch!'  23 juni 2006
Magische stappen op Wimbledon 23 juni 2006
Vermoeide Krajicek berust in haar lot 28 juni 2006
Van held tot schlemiel in vier dagen 28 juni 2006
De magie van Wimbledon bestaat niet 28 juni 2006
Krajicek: geen excuus 28 juni 2006
Roemloze aftocht  28 juni 2006
RTL mist vier games van nederlaag Misa Krajicek 28 juni 2006