Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Roland Garros   28 mei 2008 R128: Mamic (335) 3-6 4-6 

ANP, 23 mei 2008

Krajicek op zoek naar zelfvertrouwen

Samen met vader Petr en conditie- en mental coach Allistair McCaw reisde Michaëlla Krajicek vrijdagmiddag per auto af naar Parijs. Met een gunstige loting op zak en in de wetenschap dat ze topfit is en blessurevrij. Nu maar eens een keer winnen.

Krajicek was de afgelopen week in Nederland. “Ik heb veel getennist en ook nog veel aan de conditie gewerkt. Gravel is altijd nog net iets zwaarder.” Broer Richard was er op de tennisbaan steeds bij. “Buiten dat hebben we ook veel gepraat. Hij kan zich goed inleven in mijn situatie, hij heeft veel ervaring en kent me gewoon heel goed.”

Waar het op het privévlak buitengewoon goed gaat met ‘Misa’, viel er op de tennisbaan tot dusverre weinig te lachen in 2008. Krajicek haakte na een mislukt optreden op de Australian Open af vanwege haar polsblessure, maar won sinds haar rentree in maart nog geen enkelpartij. Frustrerend.

“Het is niet fijn dat het vele werk dat je doet zich niet vertaalt in resultaat. Aan de andere kant: ik ben er in feite vier maanden uit geweest door die blessure. Het is logisch dat je dan niet zo maar terug bent op niveau. Maar ik had zeker meer verwacht.”

Het hervinden van haar zelfvertrouwen, daar draait het volgens Krajicek om. “Richard kan me daar ook bij helpen. Maar het zou natuurlijk mooi zijn als ik in Parijs eindelijk die eerste overwinning van dit jaar boek. Vooraf had ik gezegd dat het me niet uitmaakt tegen wie ik loot. Geplaatste speelsters voelen juist de druk als ze tegen je spelen. Nu ga ik ervoor om in ieder geval een rondje door te komen.”

Tegen Mamic zou dat op basis van de cijfers moeten kunnen. De 23-jarige Kroatische is de nummer 355 van de wereld, Krajicek bezet nu de 43e plaats. Ze moet gaan uitkijken niet buiten de top-48 te vallen, een lagere positie kan haar deelname aan de Olympische Spelen kosten. Op Roland Garros heeft ze bovendien punten te verliezen als ze niet tot de derde ronde komt.

“Toch ben ik daar nu niet mee bezig. Die ranking is eigenlijk een zorg van later. Ik heb een hele goede loting, denk ik. Maar verder dan die eerste partij kijk ik nog niet.”

Aanverwante artikelen:
Krajicek kiest voor Nederlandse coach  25 mei 2008
Krajicek op eigen benen - in Nederland 26 mei 2008
Krajicek en vader definitief uit elkaar  29 mei 2008
Petr Krajicek praat te veel, Michaëlla wil rust 29 mei 2008
Krajicek komt uit voor eigen mening  31 mei 2008
Krajicek op zoek naar zelfvertrouwen 23 mei 2008
Jankovic heeft advies voor Michaella Krajicek 27 mei 2008
Niets biedt dolende Krajicek houvast 29 mei 2008
Krajicek is voer voor psychologen 29 mei 2008
Krajicek: misère in tienvoud 29 mei 2008
Roland Garros: kamp Krajicek blijft verdeeld 29 mei 2008
'Het komt goed met het tennis van Misa' 29 mei 2008
Klem tussen familie en volwassenheid 29 mei 2008
Tiende verliesbeurt op rij voor Krajicek 29 mei 2008