Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

De Telegraaf, 14 mei 2008

Strijdlust Krajicek niet gebroken

Tennisster MichaŽlla Krajicek reageert volwassen op de sportieve tegenslagen van de afgelopen tijd: negen nederlagen tegenover nul overwinningen in het enkelspel.

"Het blijft nu eenmaal sport en daarin maak je tijden mee waarin alles omhooggaat en tijden dat het allemaal naar beneden gaat. Ik ben gezond en helemaal fit, dat is op dit moment voor mij het belangrijkste, daar moet ik me nu aan vasthouden. Iedereen komt wel eens in een dip en ik kan je verzekeren dat het niet gemakkelijk is om daaruit te komen. Ik kan alleen maar hard blijven werken, dan komen de overwinningen vanzelf en daarmee ook het wedstrijdritme en zelfvertrouwen. Maar dat gaat helaas niet op commando, ik zal geduld moeten hebben."

"Er zijn geen excuses, ik zal mijn eigen tennisniveau moeten verbeteren" , concludeert ze na de serie verloren wedstrijden van de afgelopen maanden. Nederlagen tegen speelsters die, een enkeling uitgezonderd, allemaal lager op de ranking staan dan Krajicek, deze week de mondiale nummer 42.

"Een plek in de top 20 was dit jaar in eerste instantie het doel. Maar als ik mezelf dat nu hoor zeggen, klinkt dat absoluut niet reŽel. Eerlijk gezegd heb ik nu even geen doelen in mijn hoofd. Het gaat erom weer wedstrijden te gaan winnen, eerder heeft het stellen van doelen geen zin. Natuurlijk weet ik dat ik op Roland Garros en Wimbledon veel punten heb te verdedigen, maar daar kan ik op dit moment even niet mee zitten. Of ik na Wimbledon nu de nummer 30 of de nummer 90 ben, het zij zo."