Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Indian Wells 

Jeroen Mascini, Provinciale Zeeuwse Courant, 6 maart 2008

De pijn in de pols is weg, de lach is terug

Voor haar gevoel heeft ze 'meer dan drie maanden' niet getennist.

MichaŽlla Krajicek is volledig hersteld van haar polsblessure en maakt volgende week in Indian Wells haar rentree in het tenniscircuit. "Ik wil heel graag die baan weer op."

Half januari speelde Krajicek, kansloos zonder dubbelhandige backhand, tegen Akiko Morigami haar laatste partij in de eerste ronde van de Australian Open. Toen had ze al ruim een maand last van haar linker pols. Toch deed de negentienjarige Almeerse in december mee aan de Nationale Masters in Rotterdam en begon ze het tennisjaar 2008 met een pijnlijke pols in Auckland en Melbourne. Geen slimme keuze, weet ze nu. "Daarvan heb ik geleerd. Ik had rust moeten nemen."

De lach is terug en de pijn is weg. "Mijn pols is helemaal genezen en ik ben fit. Ik train al drie weken voluit. Mijn backhand is geen probleem meer. Ik denk er al bijna niet meer over na als ik hem dubbelhandig sla. Naast dat mijn pols geen pijn meer doet, is dat het belangrijkste: dat ik zonder na te denken al mijn slagen kan slaan."

Krajicek maakt haar rentree op het hardcourt van Indian Wells, waar ze woensdag of donderdag haar eerste wedstrijd speelt. Gisteren vloog ze al, met haar coach Allistair McCaw, naar de Verenigde Staten. "Ik heb nog een week om me voor te bereiden, maar kan eigenlijk niet wachten tot ik mijn eerste wedstrijd weer speel. Ik kijk er erg naar uit. Wil weer genieten op de baan."

Tijdens haar absentie op de WTA-tour bereikte Krajicek met de dertigste plek op de wereldranglijst haar hoogste ranking ooit, inmiddels staat ze weer 33e. "Ik had weinig punten te verdedigen, maar het is fantastisch dat ik de top dertig heb gehaald. Nu op naar de top twintig, want dat is nog steeds mijn doel voor dit jaar."

Krajicek was tijdens haar herstelperiode afwisselend in Praag en in Almere. Ze trainde zes dagen in de week, maar had ook tijd voor andere dingen. Zo sparde ze op de tennisbaan met haar talentvolle neefje Alec, het zoontje van Richard, was ze te gast in het tv-programma van Paul de Leeuw en haalde ze in TsjechiŽ haar rijbewijs. Haar sponsor Hyundai deed haar meteen twee auto's cadeau, de een staat in Praag, de ander in Almere.