Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Australian Open   15 jan 2008 R128: Morigami (48) 2-6 2-6 

Algemeen Dagblad, 12 januari 2008

Krajicek durft het aan

Met nieuwe tactiek moet linkerpols het houden op de Australian Open

Honderd procent fit is ze zeker niet, maar MichaŽlla Krajicek doet wel mee aan de Australian Open, die maandag begint. De enige Nederlandse deelneemster treft in de eerste ronde de Japanse Akiko Morigami, de nummer 48 van de wereld.

De ochtendtraining, net voor de loting bij de Australian Open, gaf gisteren de doorslag. MichaŽlla Krajicek sloeg een stuk of tien dubbelhandige backhands en voelde voor het eerst in meer dan een maand geen pijn in haar linkerpols. En dus neemt zij de komende dagen, voor de vierde keer alweer, toch deel aan het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar.

,,Ik had natuurlijk nog een paar dagen kunnen afwachten, maar ik wilde per se voor de loting een beslissing nemen. Anders laat je je misschien toch daardoor beÔnvloeden. Dan voel je misschien pijn, maar speel je toch omdat de tegenstandster niet zo goed is,'' legde Krajicek op Melbourne Park uit.

,,Ik heb maar even mijn normale backhand geslagen, maar ik voelde mijn pols niet. Dus ik denk dat het kan. Als ik pijn had gevoeld, had ik mij absoluut afgemeld.''

Bij de nationale Masters in Rotterdam deed zij dat niet. Die had ze vorige maand, zo gaf zij toe, beter aan zich voorbij kunnen laten gaan. Maar Krajicek voelde zich te zeer verplicht tegenover de bond en het Nederlandse tennisvolk.

En in Auckland, haar laatste toernooi van vorige week, bleek het geÔrriteerde polsgewricht ook niet wedstrijdklaar. Voluit zal zij ook in Melbourne niet kunnen gaan, maar de combinatie van veel punten, veel dollars en veel prestige bij het supertoernooi en het vooruitzicht van eindelijk weer een wedstrijd spelen is te verleidelijk om onverrichter zake huiswaarts te keren.

,,Ik ben zeker niet honderd procent fit. Het doel is ook om zo min mogelijk backhands te slaan. Met (eenhandig geslagen) slice naar het net komen, agressief spelen en de rallies kort houden moet het ook kunnen lukken,'' aldus de Nederlandse nummer ťťn.

,,Ik moet positief denken en dus niet de baan opgaan met de gedachte dat ik geen backhand kan slaan. Door al die eenhandige slice op de training is die slag aanzienlijk verbeterd. En mijn forehand is zeker ook niet achteruit gegaan.''

Voor overdreven optimisme waakte Misa Krajicek - 'Want in een wedstrijd voel je je heel anders dan op een training' - maar enigszins gerustgesteld oogde zij wel. Twee dagen na haar negentiende verjaardag waren er genoeg pluspuntjes te melden. ,,Echt hoor, de rest gaat allemaal heel goed. Ik heb vanmorgen toch tweeŽnhalf uur prima kunnen trainen.''

Bovendien: met broertje Peter is alles ook weer aan het goed komen. Hij geneest van een infectie aan de keel, die vorige maand in Praag leidde tot een verblijf op de intensive care en enkele hachelijke momenten.

,,Even leek het erop alsof er aderen in zijn keel moesten worden verwijderd, waardoor er tien procent kans was dat hij het niet zou overleven. Dat was echt schrikken. Maar gelukkig gaat het nu weer goed met hem. Hij vindt het nu zelfs wel mooi, dat litteken in zijn nek. Dat staat stoer, vindt hij,'' zo begreep grote zus inmiddels telefonisch.

Ook in dit opzicht komt haar deelname aan de Australian Open 2008 dus niet meer in gevaar.

Aanverwante artikelen:
Spannende week voor Krajicek   8 januari 2008
Krajicek viert haar 19e verjaardag op vliegveld 10 januari 2008
Spanning loopt op voor Krajicek 10 januari 2008
Grote plannen, maar ook grote zorgen 11 januari 2008
Krajicek durft het aan 12 januari 2008
Krajicek: Ik wilde teveel  15 januari 2008
Krajicek gefrustreerd en machteloos 15 januari 2008