Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Australian Open   15 jan 2008 R128: Morigami (48) 2-6 2-6 

Jeroen Mascini , BN/DeStem, 15 januari 2008

Krajicek gefrustreerd en machteloos

Ze wilde genieten van de entourage op showcourt 3 op de Australian Open, maar Michaëlla Krajicek had gisterochtend een van haar meest frustrerende ervaringen op een tennisbaan ooit

Vanaf de openingsgame sjokte de door een polsblessure geplaagde Krajicek machteloos over de baan. De niet eens goed spelende Akiko Morigami won simpel: 6-2 6-2.

Het met coach Allistair McCaw gemaakte strijdplan van agressief spel, sterk serveren en korte rally's kwam totaal niet uit de verf. De service van Krajicek liep niet - ze werd vijf keer gebroken - en op zoek naar snelle punten forceerde ze met haar forehand. Van haar backhand kwamen helemaal geen punten. De Almeerse sloeg slechts één keer dubbelhandig en verder ontzag ze haar gevoelige linkerpols door te slicen. Dat deed ze vaak zo hoog dat Morigami simpel kon volleren.

"Ik wilde er te graag een wedstrijd van maken en daardoor ging ik forceren", zei ze achteraf. "Mentaal had ik het heel moeilijk. Ik heb me in moeten houden om niet gek te worden." Vorig jaar waren er tranen toen Krajicek in Melbourne in de eerste ronde van de Luxemburgse qualifier Anne Kremer verloor. "Van binnen doet deze nederlaag heel veel pijn, maar ik probeer er nu professioneler mee om te gaan."

Velen, onder wie technisch directeur Rohan Goetzke van de tennisbond, vinden dat Krajicek niet had moeten spelen. "Allistair wilde ook liever dat ik me zou afmelden, maar ik wilde het graag proberen en daar heeft hij me in gesteund. Wat anderen ervan vinden, maakt me niet veel uit. Het is niet zo dat mijn blessure is verslechterd. En ik denk dat wel proberen meer waard is dan niet proberen."

Het leverde haar ruim vijftienduizend euro op, maar het was haar niet om het geld te doen. "Dan had ik beter een week eerder naar huis kunnen gaan."

Krajicek dubbelt nu nog in Melbourne met de Poolse Agnieszka Radwanska en daarna volgt een rustperiode van onbekende lengte. "Geen Fed Cup dus. Ik speel pas weer als ik honderd procent fit ben."

Aanverwante artikelen:
Spannende week voor Krajicek   8 januari 2008
Krajicek viert haar 19e verjaardag op vliegveld 10 januari 2008
Spanning loopt op voor Krajicek 10 januari 2008
Grote plannen, maar ook grote zorgen 11 januari 2008
Krajicek durft het aan 12 januari 2008
Krajicek: Ik wilde teveel  15 januari 2008
Krajicek gefrustreerd en machteloos 15 januari 2008