Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Australian Open 

Jeroen Mascini, BN/DeStem, 10 januari 2008

Krajicek viert haar 19e verjaardag op vliegveld

De organisatie van de Australian Open stond MichaŽlla Krajicek woensdag toe om op haar 19e verjaardag een uurtje trainen in de Margaret Court Arena, het derde stadion van het grandslamtoernooi. Of ze meedoet aan het grandslam-toernooi in Melbourne, kon Krajicek gisteren nog niet zeggen. Vanwege haar pijnlijke pols heeft ze sinds nieuwjaarsdag geen dubbelhandige backhand meer geslagen.

Een leuke dag was haar 19e verjaardag niet. Krajicek is er inmiddels aan gewend dat ze haar geboortedag viert op een tennistoernooi aan de andere kant van de wereld, maar dit keer was daar voor het eerst geen familie bij. Krajicek moest het doen met het gezelschap van haar coach Allistair McCaw. Daar kwam bij dat ze heel vroeg op moest ťn een groot deel van de dag op het vliegveld van Auckland in Nieuw-Zeeland doorbracht. "Omdat we een vroege vlucht hadden, ging de wekker al om half vijf en vervolgens was er vier uur vertraging. Dus ik was vooral erg moe 's avonds."

Inmiddels heeft ze er twee trainingen op zitten in de Australische hitte en de situatie rond haar geÔrriteerde linkerpols is nog steeds onzeker. "De zwelling is bijna weg, maar ik heb mijn backhand alleen nog slice geslagen. Ik train elke keer met tape om mijn pols en doe lichte oefeningen om hem sterker te maken. Het gaat beter, maar het blijft afwachten. Ik had me verheugd op de Australian Open, omdat ik geen punten heb te verdedigen en dus een flinke sprong kan maken. Maar als ik denk dat ik de blessure erger maak, ga ik de baan niet op."

Aanverwante artikelen:
Spannende week voor Krajicek   8 januari 2008
Krajicek viert haar 19e verjaardag op vliegveld 10 januari 2008
Spanning loopt op voor Krajicek 10 januari 2008
Grote plannen, maar ook grote zorgen 11 januari 2008
Krajicek durft het aan 12 januari 2008
Krajicek: Ik wilde teveel  15 januari 2008
Krajicek gefrustreerd en machteloos 15 januari 2008