Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Auckland 

Fred Buddenberg, Trouw, 4 januari 2008

Fysiek leed achtervolgt Krajicek

Polsblessure maakt deelname aan Australian Open onzeker

Tijdens de nationale Masters, vorige maand in Rotterdam, deed MichaŽlla Krajicek nog bijzonder luchtig over haar polsblessure. Een radioloog in Ede had het gewricht van haar linkerarm onderzocht en hij constateerde geen afwijkingen aan de pezen en de bandjes eromheen. Uit een MRI-scan bleek later wel dat er vocht in de pols zat. Dat duidde op een lichte irritatie, veroorzaakt door overbelasting.

ĄHet is gelukkig mijn linkerpolsĒ, zei de rechtshandige Krajicek over de kwetsuur. De arts had haar geadviseerd te rusten of in Rotterdam met een brace te spelen. Ze koos voor dat laatste, omdat ze de nationale Masters niet wilde missen en omdat ze een afspraak had met de Nederlandse bond. ĄEr zijn per jaar maar twee toernooien in Nederland voor mij, Rosmalen en de Masters.Ē

Na haar eerste partij in het Rotterdam Topsportcentrum had Krajicek ondanks de brace wel hinder ondervonden van de blessure. ,,Ik kan moeilijk doorslaan, vooral met de backhand. Als de pols morgen opgezwollen is, zal ik voor de volgende partij moeten opgeven.Ē Dat deed ze niet. Ze haalde de finale, waarin ze verloor van Renťe Reinhard. Die nederlaag was zonder twijfel een gevolg van de pijn in haar pols.

Achteraf gezien had Krajicek de Masters natuurlijk niet moeten spelen. Nu zit ze Down Under met de gebakken peren. In het toernooi van Auckland verloor ze in de eerste ronde van de onbekende Italiaanse Sara Errani en trok zij zich terug voor het dubbelspel. Inmiddels heeft zij zich ook afgemeld voor het toernooi van Hobart, dat geldt als de laatste voorbereiding op de Australian Open in Melbourne.

Samen met haar Australische fitnesscoach Alistair McCaw heeft Krajicek nog een dag om tien om volledig te herstellen voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Het zou voor Krajicek, die volgende week woensdag haar negentiende verjaardag viert, een enorme domper zijn als ze zich moet terugtrekken voor de Australian Open. Ze kan in AustraliŽ goede zaken doen met het oog op de wereldranglijst. Vorig jaar verloor Krajicek zowel in Hobart als in Melbourne in de eerste ronde. De weg naar de top twintig ligt open, maar dan moet ze wel fit zijn.

Lichamelijk heeft Krajicek al heel wat te verduren gehad. Voor zo'n jonge sportvrouw heeft ze een waslijst aan blessures achter haar naam staan. Deze weken speelt niet alleen de pols haar parten. Tijdens de partij tegen Errani in Auckland moest ze worden behandeld aan haar rug.

Het fysieke leed van Krajicek is ook een streep door de rekening van Manon Bollegraf. Het is hoogst onzeker of de Fed Cupcoach aan het eind van deze maand een beroep kan doen op Krajicek. Dat wordt nog een puzzel voor Bollegraf, die eerder al Elise TamaŽla, de nationale nummer twee, zag afhaken.

Aanverwante artikelen:
ASB Classic Goes Dutch With Talented Newcomer  27 december 2007
Werk aan de winkel voor MichaŽlla  2 januari 2008
Fysiek leed achtervolgt Krajicek  4 januari 2008
Zorgen door polsblessure Krajicek  4 januari 2008