Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Tennis Masters   16 dec 2007 F: Reinhard (684) 7-65 3-6 2-6 

Jeroen Mascini, BN/DeStem, 17 december 2007

Met onweersblik op weg naar Praag

Met haar blik op onweer nam Michaëlla Krajicek gistermiddag afscheid van Nederland. De beste tennisster van ons land was even daarvoor in de finale van de Nationale Masters verrassend onderuitgegaan tegen Renée Reinhard.

De achttienjarige Almeerse die een bloedhekel heeft aan verliezen had last van haar overbelaste linkerpols, maar vooral van het geconcentreerde spel en de harde slagen van haar één jaar jongere opponente. In het Topsportcentrum naast de Rotterdamse Kuip stuntte de nummer 684 van de wereld met 6-7 (5), 6-3 en 6-2 tegen de weer met een brace spelende nummer 33.

Reinhard is al jaren een talent, werd op haar veertiende Europees kampioen en werd meer dan eens vergeleken met Krajicek. Niet qua postuur overigens, want wat dat betreft zijn de lange Almeerse en de kleine, stevige Reinhard elkaars tegenpolen. Op haar vijftiende won het talent uit Alkmaar al de nationale outdoortitel en ook dit jaar was zij daar de beste. Maar waar de 'kleine Kraai' inmiddels al op alle grandslams heeft gespeeld, bleef de doorbraak van Reinhard uit.

Twee jaar lang twijfelde ze of ze zich volledig op het tennis zou storten. "Ik had wat problemen thuis, maar ben nooit helemaal gestopt."

Reinhard, die natuurlijk vaak de backhand van haar tegenstandster zocht, noemde het knap van Krajicek dat zij ondanks haar pijnlijke pols toch de finale speelde. De nationale nummer één kampte de hele week met de tijdens training opgelopen blessure. "Het was elke dag afwachten of ik zou kunnen spelen. Maar ik ben blij dat ik met die handicap de finale heb gehaald." Of ze daarmee een te groot risico nam, moet de toekomst uitwijzen, maar spijt van haar besluit om toch te tennissen had Krajicek niet. "Dit is naast Rosmalen mijn enige toernooi in Nederland en die wil ik allebei per se spelen. Ik ben blij dat ik weer even in mijn thuisland ben geweest."

Gisteravond vloog Krajicek, die dit jaar slechts vijf weken in Nederland was, alweer naar Praag. Op tweede kerstdag reist ze met haar coach Allistair McCaw naar Auckland, Nieuw-Zeeland, waar haar nieuwe tennisjaar begint. Tot dan krijgt de pols rust, zodat Krajicek straks weer op honderd procent kan spelen. Want dat was deze week in Rotterdam niet gelukt. Zeker niet in de finale. "Renée deed het goed, maar ik was ook heel slecht. Volgens mij was het niet meer dan 25 procent van wat ik kan. Daarom was ik ook zo boos."