Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

US Open   30 aug 2007 R64: Szavay (31) 6-74 3-6 

Dick Springer, De Telegraaf, 31 augustus 2007

'Kleine Kraai' kampt met grote vermoeidheid

Krajicek laat bloed onderzoeken

Michaëlla Krajicek, die in de tweede ronde van de US Open werd uitgeschakeld door de Hongaarse Agnes Szavay, heeft een verklaring voor haar verlies. Er is al tijden iets mis met haar lichaam. "Ik probeer hier in Amerika nog een bloedonderzoek te laten doen, want ik wil nu zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is”, zegt de jonge Nederlandse.

“Het is genoeg geweest, ik ga met spoed mijn bloed laten testen”, zo verbaasde Krajicek haar toehoorders direct na de nederlaag met even onverwacht als slecht nieuws. “De teleurstelling van deze nederlaag komt vooral voort uit het feit dat ik tegen mijn eigen lichaam heb moet vechten. En heb verloren.”

Er is, zo bekende Krajicek in New York, al tijden iets mis met haar lichaam. “Ik heb zoveel pillen geslikt dat ze niet eens meer werken”, sprak de speelster die twee maanden geleden nog in de kwartfinales van Wimbledon stond. “Dat was een periode dat het weer even goed ging, maar het is al maanden ‘op en af’. Zelfs mijn stem is al tijden anders, klinkt schor. Al vóór Roland Garros is het mis gegaan. Pfeiffer? Ik weet het niet. Maar als dat zo is, heb ik een groot probleem.”

Niet eerder sprak Krajicek over de fysieke tegenslag die haar – naar nu blijkt al vele maanden – parten speelt. “Ik ben erg ziek geweest. Dat klinkt misschien als een excuus, maar het is nu eenmaal een feit. Ik biecht het nu op omdat ik ben uitgeschakeld en er niet langer omheen wil draaien. Waarschijnlijk weet ik ook wanneer het mis is gegaan, maar daar praat ik liever niet over; dat is privé.” Die vervelende privé-omstandigheden spelen al sinds het toernooi van Rome, een voorbereidingstoernooi op Roland Garros in mei.

Aanverwante artikelen:
Supertraining met Sjarapova 29 augustus 2007
‘Ik erger me rot de laatste tijd’ 31 augustus 2007
Ze blijft wel altijd welkom 31 augustus 2007
Krajicek laat bloed onderzoeken  31 augustus 2007
Michaëlla Krajicek blijft anoniem op Flushing Meadows 31 augustus 2007
Bloedtest voor Misa Krajicek  1 september 2007