Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Bundesliga 

Algemeen Dagblad, 11 juni 2006

Koortsig tennisweekje voor Krajicek

Vorige week zondag begon het avontuur voor de Michaëlla Krajicek in het Duitse Moers.

De plaats ligt net over de grens bij Venlo. Na een partijtje in het enkelspel te hebben gewonnen, reed moeder Pavlina haar naar Den Haag, waar ze op tweede pinksterdag voor het eerst in actie kwam voor Leimonias (tweemaal winst).

Op woensdag was Krajicek namens Leimonias actief in Groenekan. De tiener stond met koorts op de baan en verloor van Anastasia Yakimova. Een dag later, nog altijd koortsig, stapte ze weer bij haar moeder in de auto voor een rit van zeven uur naar Stuttgart, waar ze om één uur ’s nachts arriveerde. Op vrijdag, na een nederlaag tegen Martina Müller, zaten moeder en dochter door de files bijna negen uur in de auto richting Nederland.

Op zaterdagochtend werd nog even een ouderwissel uitgevoerd. Moeder vloog naar Praag met het vliegtuig dat vader Petr kort daarvoor in Amsterdam had afgezet. Pavlina neemt nu de zorg voor zoon Peter weer op zich en Petr begeleidt zijn dochter in principe tot en met Wimbledon.

,,Leuk is anders,’’ zegt Petr. ,,Ik hou van mijn vrouw en zie haar op deze manier wel heel weinig. Maar goed, hier hebben we voor gekozen.’’

Zaterdag mocht Leimonias weer beschikken over Krajicek, die won van Bitjskova en met Thijssen ook in het dubbelspel een punt pakte. En gisteren moest de beste tennisster