Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Roland Garros   01 jun 2007 R32: Williams (8) 3-6 4-6 

ANP, 31 mei 2007

Krajicek laat zich niet meer imponeren

Voor de derde keer in haar loopbaan treft MichaŽlla Krajicek op het hoogste podium een van de tenniskanonnen van het vrouwentennis. Liet ze zich eerder nog wel eens imponeren door opponente en omstandigheden, vrijdag begint ze op Roland Garros onbevangen aan de klus tegen haar jeugdidool Serena Williams.

De 18-jarige Krajicek is al bezig aan haar achtste grandslamtoernooi. Een keer eerder bereikte ze de derde ronde. In AustraliŽ moest ze bevangen door hitte en wellicht ook spanning opgeven tegen de Franse wereldtopper Amelie Mauresmo, de latere winnares.

In de US Open van vorig jaar was Maria Sjarapova meteen in de eerste ronde de tegenstander. Het Arthur Ashe-stadion en toch ook de filmsterrenopkomst van de Russin imponeerden dermate dat ze amper aan tennissen toekwam. Sjarapova won een kleine twee weken later het toernooi.

In Parijs maakte ze maandag in de eerste ronde al kennis met het op ťťn na grootste stadion, Court Suzanne Lenglen. Dat had ze te danken aan de nationaliteit van haar opponente, de FranÁaise Severine Brťmond. Het contrast was groot in de tweede ronde, op een trainingsbaantje tegen de Amerikaanse Shenay Perry.

Vrijdag keert ze zeker terug op een van de showcourts. Dat is een garantie als Serena Williams de tegenstandster is. Maar Krajicek heeft besloten zich niet langer druk te maken om partijen in de schijnwerpers. "Nerveus? Nee, ik voel me goed en fit'', zei ze donderdag nadat ze met haar Poolse dubbelpartner Agnieszka Radwanska de tweede ronde in het dubbelspel had bereikt door het als zesde geplaatste koppel GrŲnefeld/Suarez kansloos (6-4 6-0) te laten. "Een meevaller. We dachten na de loting: dat was gezellig, dat wordt ťťn rondje.''

De jongste van de Williams-zusjes, eerder dit jaar winnares van de Australian Open, versloeg later op de middag de Venezolaanse Milagros Sequera in twee sets: 6-0 7-6 (3). Williams kon een glimlach niet onderdrukken toen ze na haar partij hoorde dat haar volgende tegenstandster al jaren fan van haar is. "It's so sweet, ik weet precies hoe ze zich zal voelen'', zei de achtvoudig grandslamwinnares vertederd.

Ze verwachtte zeker niet dat Krajicek haar daarom met te veel respect tegemoet zal treden. "Ik was een grote fan van Monica Seles. Elke keer als ik tegen haar moest tennissen was ik opgewonden. Maar ik ging er niet minder van spelen. Ik was juist supergemotiveerd. Winnen van Monica was het ultieme doel voor mij.''

Williams had, hoewel de cijfers (6-0 7-6) anders doen vermoeden, een moeizame partij achter de rug tegen Sequera. "Het was 'weird', ik kwam gewoon niet in mijn spel. Die 6-0 zegt niks, ik moest knokken om in mijn ritme te komen. Ik heb hier door de regen te lang moeten wachten.'' In het begin van de tweede set - Williams keek tegen een 3-0-achterstand aan - werd ze zelfs wat opstandig. "Het was frustrerend. Pas aan het einde van de set kwam ik er een beetje door.''

Krajicek had geÔnteresseerd toegekeken. Alleen al omdat ze Sequera nooit eerder had zien spelen. "Je weet nooit of ze hier opeens voor een stunt zorgt.'' Dat gebeurde dus niet. Krajicek staat voor haar tweede treffen met Williams, tegen wie ze enkele weken geleden in Rome voor het eerst uitkwam.

"Ik geloof ook niet dat ze toen onder de indruk was'', keek Williams terug op de partij die ze met 6-4 6-1 won. "Ik was ziek, die hele week, ik speelde zeker niet mijn beste tennis'', herinnerde Krajicek zich. Ditmaal staat ze met een ander gevoel op de baan. Topfit, in de eerste plaats. Niet onder de indruk, zeker zo belangrijk. "Ik weet dat ik het niveau aankan. Bovendien: dit toernooi is voor mij sowieso al geslaagd.''

Aanverwante artikelen:
Soevereine Krajicek vult leegte op het gravel van RG 28 mei 2007
Krajicek: spel past bij look  28 mei 2007
De nieuwe MichaŽlla Krajicek staat op 28 mei 2007
Krajicek pakt uit tegen haar plaaggeest 28 mei 2007
Krajicek neemt wraak in Parijs 28 mei 2007
Revanche zonder peptalk van pa  29 mei 2007
MichaŽlla Krajicek is 'n blijvertje in Parijs 30 mei 2007
Krajicek bereikt derde ronde 30 mei 2007
Krajicek hoopt op duel met idool Serena Williams  30 mei 2007
Nu nog anoniem op een bijbaantje 31 mei 2007
Schelden in Tsjechisch helpt Krajicek 31 mei 2007
Krajicek laat zich niet meer imponeren 31 mei 2007
Klaar voor duel met Serena 31 mei 2007
Krajicek leert van eervol verlies  1 juni 2007
Bevredigende nederlaag Krajicek   2 juni 2007
MichaŽlla Krajicek gaat strijdend ten onder  2 juni 2007
Krajicek net te lief voor idool  2 juni 2007
Krajicek laat zich intimideren  2 juni 2007
Op het kruispunt van een tennisloopbaan   9 juni 2007