Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Eredivisie   15 jun 2006 5: Zahlavova (199) 2-6 7-62 6-2 

Leimonias.nl, 15 juni 2006

Verslag speeldag 7 Eredivisie tennis Leimonias Graydon

Leimonias Graydon behaalt play-offs

Leimonias Graydon heeft zich geplaatst voor de play-offs. Door het 3-3 gelijkspel tegen De Manege uit Apeldoorn, eindigt de club uit Den Haag bij de beste vier en is daarom nog steeds in de race voor het landskampioenschap. Wie de tegenstander van Leimonias Graydon zaterdag in de halve finales zal zijn, wordt vrijdag door loting bepaald.

Het was een enerverende dag in Apeldoorn. Indien er met 4-2 gewonnen zou worden, waren de play-offs door Leimonias veilig gesteld. Bij 3-3 gelijkspel waren de uitslagen van de andere teams van belang. TV Dekker Horsman en TV Groenekan waren al zeker van deelname, zij troffen elkaar in de laatste competitieronde. Het zou er dus om gaan spannen welke ploegen het derde en vierde ticket voor de play-offs zouden bemachtigen. In theorie waren zowel Popeye Gold Star en Amstelpark nog in de race. Zij speelden tegen de hekkensluiters van de Eredivisie, Heerhugowaard en Victoria. Er was dus nog van alles mogelijk.

MichaŽlla Krajicek trof in de Tsjechische Sandra Zahlavova (WTA 203) een taaie tegenstandster. Toen aan het begin van de partij Krajicek onderuit gleed op de baan, zag het er slecht uit voor Leimonias Graydon. Krajicek was van streek en kon het niet bijbenen (2-6). Even leek ze de wedstrijd zelfs op te gaan geven. Maar met haar vader op de bank toonde ze karakter en knokte ze zich knap terug. Ze maakte een 3-1 achterstand in de tweede set goed, werkte twee matchpoints weg en pakte de set uiteindelijk via de tiebreak. Krajicek moest in de derde set in elk punt tot het uiterste gaan, maar ze bleef vechten. De ontlading bij de kleine Krjicek was dan ook groot toen ze na ruim drie uur spelen het derde matchpoint verzilverde (6-2).

Linda Sentis speelde tegen de Litouwse Lina Stanciute (WTA 305) van De Manege. Sentis had zichzelf weer hervonden na haar twee verloren singelpartijen afgelopen zondag en dinsdag. Ze stond er weer zoals we van haar gewend zijn. Daardoor was het des te zuurder voor Sentis dat ze na twee maal te hebben voor gestaan alsnog Stanciute moest feliciteren. Sentis pakte de eerste set via een tiebreak en liep in de tweede set uit naar een 4-2 voorsprong. Stanciute liet het er niet bij zitten, vocht zich terug en won vier games op rij (4-6). Hoewel beide speelsters in elke game aan elkaar gewaagd waren, liep Sentis uit naar een 4-1 voorsprong in de derde set, met zelfs ťťn kans op 5-1. Toch was het weer de volhardende Stanciute die steeds beter ging spelen en de achterstand om kon buigen. Ze won nu zelfs vijf games om rij en pakte de derde set en daarmee de wedstrijd met 6-4.

Peter Wessels, die na zijn voetblessure dinsdag tegen TV Dekker Horsman al werd ingezet bij het herendubbel, was nu ook fit genoeg voor het spelen van een singelpartij. Wessels begon moeizaam aan zijn partij tegen Konstantinos Economides (ATP 205). Hij had moeite met zijn eigen opslag en ondanks twee kansen om de service van Economides terug te breken pakte de Griek de eerste set met 6-4. De tweede set ging gelijk op, maar in de tiebreak was Wessels de sterkste. De derde set was beladen. Wessels ergerde zich aan de slechte banen (de ballen vlogen inderdaad opmerkelijk vaak een vreemde kant op). Maar ook de supporters van De Manege wekten bij Wessels irritaties op. Onder het genot van een wijntje en een sigaretje, zongen vooral de vrouwelijke fans van De Manege hun clubgenoten toe en schreeuwden hen zelfs zo nu en dan tijdens de rallyís naar de winst. Toen Economides op dat moment er ook nog eens een schepje bovenop deed, was het gedaan met de speler van Leimonias Graydon (3-6).

Jesse Huta Galung had echter geen moeite met zijn tegenstander, de Antiliaan Jean-Julien Rojer (ATP 240). In het begin van de wedstrijd was Huta Galung nog wat te gretig en onzorgvuldig, maar toen hij de rally aanging, overklaste hij Rojer (6-4, 6-2).

Ondertussen was duidelijk geworden dat Popeye Gold Star al punten had laten liggen en niet meer mee speelde voor de play-offs. Concurrent Amstelpark deed het wel goed tegen Victoria, was die dag nog ongeslagen en het bleef dus spannend.

Linda Sentis vormde samen met MichaŽlla Krajicek het damesdubbel van Leimonias Graydon. Eigenlijk kwamen Zahlavova en Stanciute er de hele wedstrijd niet aan te pas, maar omdat er zoveel op het spel stond, was de spanning te snijden (ook onder de supporters). De combinatie Sentis - Krajicek pakte goed uit en zij wonnen overtuigend (6-2, 6-3).

Er kwam heel wat rekenwerk aan te pas, maar voor het herendubbel de baan op ging was duidelijk geworden dat Leimonias Graydon de play-offs had bereikt. Wessels en Huta Galung wonnen nog wel de eerste set van Rojer en Economides van de Manege (6-4), maar in het tweede en derde spel braken de spelers van De Manege Huta Galung op het juiste moment (5-7, 3-6).

Naast TV Dekker Horsman, TC Groenekan en Leimonias Graydon, speelt ook De Manege aanstaand weekend play-offs. Amstelpark had uiteindelijk zelf een punt verspeeld tegen Victoria en verknoeide het daarmee voor zichzelf.

Vrijdag wordt er middels loting bepaald of Leimonias Graydon het zaterdag in de halve finales moet opnemen tegen TV Dekker of tegen TC Groenekan (de nummer 3 en 4 worden geloot tegen de nummers 1 en 2). Coach van Leimonias Graydon, Mark-Paul Burgersdijk: ďDe hele competitie is het spannend geweest en we hebben het heel lastig gehad. Maar ik denk dat we uiteindelijk terecht bij de beste vier zijn geŽindigd. We kijken erg uit naar zaterdag: we zijn misschien geen favoriet, maar we zijn ook zeker niet kansloosĒ.

De halve finales worden zaterdag 17 juni gespeeld bij TV Victoria in Rotterdam. Aanvang wedstrijden 12.00 uur. Wie zich landskampioen 2006 mag noemen zal zondag 18 juni bepaald worden.

Aanverwante artikelen:
Michael Krajicek speelt voor Leimonias  13 februari 2006
Krajicek is voor heel even thuis 15 juni 2006
Tennissen voor vijftien toeschouwers 10 juni 2006
Leimonias Graydon behaalt play-offs 15 juni 2006