Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Roland Garros   30 mei 2007 R64: Perry (71) 6-4 5-7 6-1 

Fardau Wagenaar, Brabants Dagblad, 30 mei 2007

MichaŽlla Krajicek is 'n blijvertje in Parijs

Het voelt als een doorbraak, een nieuwe stap in haar tennisleven. MichaŽlla Krajicek staat in de derde ronde van Roland Garros in Parijs en hoort deze week voor het eerst tot de blijvertjes op het Franse gravel. Ze versloeg gisteren in de tweede ronde in een spannende partij de Amerikaanse Shenay Perry (6-4, 5-7, 6-1). Wat is eigenlijk haar kracht en welke zwaktes schuilen er achter haar lach?

DE TWEEDE RONDE
Baan 12 is een trainingsbaantje op Roland Garros en deze middag bestemd voor de tennissters MichaŽlla Krajicek en Shenay Perry. Er zijn geen tribunes. Nederlandse fans zitten omgekeerd op de stoelen van de naastgelegen baan om de partij te kunnen volgen. Court 12 voelt als baan drie van de plaatselijke tennisclub. Maar Krajicek - 40ste van de wereld - trekt zich er niet te veel van aan. "Ik hoorde alles, zelfs waar de gesprekken over gingen! Maar gelukkig kon ik me goed concentreren en heeft het geen invloed gehad."

HET DUEL
Ze begint sterk, wint de set met harde, scherpe slagen en een vleugje tactisch vernuft, verliest de tweede set door een paar jammerlijke fouten (dubbele fout op setpunt), maar slaat in de laatste set meedogenloos toe. "Vooral de derde set ging goed, ik was fris in mijn hoofd. Ik ben veranderd, ik voel me vol zelfvertrouwen, dat was in het begin van het jaar wel anders. Tijdens de Australian Open zat ik niet lekker in mijn vel, er speelde van alles, zowel op de baan als privť. Ik wil het er liever niet over hebben", zegt ze net na haar zege. "Maar alles is opgelost en uitgepraat."

HAAR KRACHT
Ze speelt agressief, heeft een goede service en een uitstekende backhand, laat ze ook tegen Perry zien. Haar mentale kracht is tevens een wapen. Het zusje van Richard Krajicek is in Nederland geboren, woont soms in Almere, maar groeide op in het topsportklimaat van de Tsjechische hoofdstad Praag. Volgens haar overfanatieke vader en coach Petr is Nederland te gezellig voor topsport. Een Krajicek die in Nederland was voortgebracht, zou waarschijnlijk niet de derde ronde van Parijs hebben gehaald.

HAAR ZWAKTE
Krajicek beweegt zich allesbehalve soepel over de baan. Hoe hard ze ook traint, haar voetenwerk zal nooit een sterk punt worden. Nog iets: ze stelt zich soms nog al aan. Na een verloren punt laat ze al snel het hoofd hangen en scheldt hardop.

HAAR IDOOL
Krajiceks tegenstandster in de derde ronde wordt waarschijnlijk Serena Williams. Ongeveer drie jaar geleden keek 'Misa' thuis naar haar idool op tv, nu ontmoet ze haar op een mooie baan in Parijs. "Serena is extravagant, heeft een eigen stijl en kan soms lekker schreeuwen na een punt. Ze is anders en daar hou ik van."

KANSEN
Heeft ze een kans? "Ja, ik geef mezelf zeker een kans. Ik heb een paar weken geleden tegen Serena gespeeld in Rome, dat was de eerste keer. Ik voelde me niet lekker en was nerveus, maar kwam toch met 4-2 voor, dus er is wel iets mogelijk. Ik ben blij dat ik al tegen haar heb gespeeld; nu weet ik wat me te wachten staat. Als mijn service goed loopt, ik agressief speel en variatie aanbreng, kan het wel wat worden. Maar weet je, al verlies ik, dan nog ben ik tevreden. Dit voelt al als een doorbraak."

Aanverwante artikelen:
Soevereine Krajicek vult leegte op het gravel van RG 28 mei 2007
Krajicek: spel past bij look  28 mei 2007
De nieuwe MichaŽlla Krajicek staat op 28 mei 2007
Krajicek pakt uit tegen haar plaaggeest 28 mei 2007
Krajicek neemt wraak in Parijs 28 mei 2007
Revanche zonder peptalk van pa  29 mei 2007
MichaŽlla Krajicek is 'n blijvertje in Parijs 30 mei 2007
Krajicek bereikt derde ronde 30 mei 2007
Krajicek hoopt op duel met idool Serena Williams  30 mei 2007
Nu nog anoniem op een bijbaantje 31 mei 2007
Schelden in Tsjechisch helpt Krajicek 31 mei 2007
Krajicek laat zich niet meer imponeren 31 mei 2007
Klaar voor duel met Serena 31 mei 2007
Krajicek leert van eervol verlies  1 juni 2007
Bevredigende nederlaag Krajicek   2 juni 2007
MichaŽlla Krajicek gaat strijdend ten onder  2 juni 2007
Krajicek net te lief voor idool  2 juni 2007
Krajicek laat zich intimideren  2 juni 2007
Op het kruispunt van een tennisloopbaan   9 juni 2007