Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Rosmalen   19 jun 2006 R32: Pennetta (19) 7-5 6-3 

Provinciale Zeeuwse Courant, 19 juni 2006

Krajicek steekt in goede vorm

Op het toernooi dat haar de laatste twee jaar zo weinig geluk bracht, gaf Michaëlla Krajicek gisteren een kleine demonstratie van haar mogelijkheden op gras. De zeventienjarige Nederlandse klopte Flavia Pennetta in een duel dat ze zelf schaarde bij een van haar tien beste optredens.

Het was dan ook niet onaardig wat Krajicek liet zien tegen de nummer 19 van de wereld. Pennetta mag gras dan niet als haar favoriete ondergrond beschouwen, de als derde geplaatste Italiaanse bereikte vorig jaar nog altijd de vierde ronde op Wimbledon.

Bij Krajiceks voorbereiding op het grasseizoen mochten vraagtekens gezet worden. Ze speelde eredivisiecompetitie voor het Haagse Leimonias, waarmee ze de play-offs bereikte. Afgelopen zaterdag stond ze nog op gravel te spelen. „Ik wilde veel wedstrijden spelen en op deze manier kon dat. Ondergrond telt dan niet. Het belangrijkst was om tegen goede meisjes te spelen. Ik wilde zaterdag per se nog een keer tennissen.“

Na de zege (7-5 6-3) kan Krajicek zo maar stellen, dat ze in vorm is voor Wimbledon. Vorig jaar moest ze er verstek laten gaan, toen ze op het centre court van het Autotron in Rosmalen door haar knie ging. Dat betrof de kwartfinale tegen Meghan Shaughnessy. Krajicek, 55e op de wereldranglijst, miste daardoor ook een optreden in het gemengd dubbelspel met halfbroer Richard. Voor de komende editie heeft het koppel opnieuw om een wildcard gevraagd. De Krajiceks hebben inmiddels uitsluiting gekregen over toewijzing, maar daarnaar gevraagd begon ze te giechelen. „Ik mag het nog niet vertellen“, zei ’Kleine Kraai’, daarmee impliciet mededelend dat ze aan de zijde van de Wimbledon-winnaar uit 1996 haar opwachting maakt op het heilige gras.

Gehuld in een nieuw jurkje dat haar een stuk vrouwelijker maakt, maar niet kan verhullen dat ze nog altijd niet volledig in shape is om tot een wereldtopper uit te groeien, pakte Krajicek in beide sets een vroege break. Twee keer verspeelde ze die zonder gevolgen. Maar de knullige manier waarop ze in de tweede haar service op 3-1 inleverde, gaf te denken. Krajicek sloeg drie dubbelfouten.

Twee jaar geleden moest Krajicek opgeven in Rosmalen, nadat ze was flauw gevallen. Vorig jaar gaf haar knie haar geen kans om verder dan de kwartfinale te komen. Nu moet ze het allerbeste uit zichzelf halen om de prestatie van 2005 te herhalen. Ze treft in de tweede ronde titelverdedigster Klara Zakopalova, de nummer 46 van de wereld.

Aanverwante artikelen:
Krajicek went snel aan gras 19 juni 2006
Krajicek steekt in goede vorm  19 juni 2006
Krajicek op karakter 21 juni 2006
Dit is de allermooiste 23 juni 2006
Krajicek op wilskracht naar mooiste zege 23 juni 2006
Krajicek verslaat wereldtopper Dementieva 23 juni 2006
Krajicek dichter bij de top  24 juni 2006
Droom van Krajicek lang en mooi  24 juni 2006
Vloek is verjaagd 24 juni 2006
Grote stap voorwaarts  24 juni 2006
Topprestatie in Rosmalen van de kleine Krajicek  24 juni 2006
Krajicek slaat weg naar de top definitief in 24 juni 2006