Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Antwerpen   12 feb 2007 R32: Muller (34) 6-3 6-2 

ANP, 13 februari 2007

Eindelijk zegegebaar voor Krajicek

Na drie nederlagen op rij kon Michaëlla Krajicek maandag in Antwerpen voor het eerst dit jaar een zegegebaar op de baan maken. De 18-jarige tennisster uit Almere ontdeed zich in het Sportpaleis met 6-3 en 6-2 van de Duitse Martina Müller. ,,Het is fijn om weer eens een keer te winnen", aldus Krajicek, die haar winst met een gebalde vuist vierde.

Zo'n slechte periode als in de eerste maanden van dit jaar heeft Krajicek in haar tennisloopbaan nog maar weinig meegemaakt. Bij de junioren reeg ze de overwinningen aan elkaar en ook op het hoogste niveau kende ze niet veel lange periodes zonder zege. Toch was ze door het verlies in de eerste ronde in Hobart, Melbourne (Australian Open) en Parijs niet in put geraakt.

,,Het leven gaat gewoon door als je verliest. Je weet dat het soms een paar toernooien niet goed kan gaan. Ik ging hier toch wel met vertrouwen de baan op. Ik wist dat ik dit meisje op een snelle baan kon hebben. Als ik goed speel, komen de punten voor de ranglijst vanzelf weer."

De geluiden over een mogelijk overstap van Krajicek naar Tsjechië had wel voor de nodige onrust gezorgd. Vader Petr Krajicek liet na de Australian Open doorschemeren dat zijn dochter misschien beter zou kunnen switchen als de druk op haar zou toenemen. Hij vond dat ze vanuit Nederland te kritisch werd benaderd. ,,Dat verhaal is te veel opgeblazen. Het kan soms wel wat positiever en met wat meer respect, maar er is wat mij betreft niks aan de hand. Ik blijf gewoon voor Nederland en voor het Fedcupteam spelen", aldus Krajicek.

Vader Krajicek ontbrak maandag in Antwerpen. Na een intensieve tijd met zijn dochter in Australië is hij deze week bij zijn zoon in Tsjechië. Coach Marian Laudin, moeder Krajicek en Fed Cup-captain Manon Bollegraf namen langs de kant de begeleiding waar.

Laudin mocht na de eerste set ook de baan op om Krajicek van advies te voorzien. De WTA (vakbond van de speelsters) experimenteert daar sinds vorig seizoen mee. ,,Een coach op de baan hoeft voor mij niet echt, maar omdat mijn tegenstandster het deed vroeg ik het ook. Ik vind het prettig met Marian te werken. Hij is een goede vriend van mijn vader en heeft in het verleden ook met Richard getraind."

Krajicek kreeg in Antwerpen ook de nodige steun van de tribunes. Ze was duidelijk favoriet bij de jeugdige bezoekers die op de openingsdag de tribunes bezetten. Toch startte Krajicek moeizaam. Ze kreeg op haar eerste servicebeurt al meteen drie breekpunten tegen. Müller benutte haar kansen echter niet.

Op de opslagbeurt van de Duitse sloeg Krajicek meteen toe en legde de basis voor de winst in de eerste set. In het tweede bedrijf brak Krajicek ook direct de service van Müller. Ze kwam daarna niet meer in de problemen. In de tweede ronde moet Krajicek het opnemen tegen de Russische Dinara Safina. De twee stonden vorige week in Parijs ook tegenover elkaar. ,,Ik wil graag revanche nemen voor mijn nederlaag van vorige week.