Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Tennis Masters   13 dec 2006 R16: Andrade (955) 6-0 6-0 

De Telegraaf, 14 december 2006

Krajicek snel klaar

Bijna binnen een half uur had ze bij haar openingspartij op de Masters de vloer aangeveegd met Selma Andrade (6-0, 6-0) en nóg was ze kritisch op zichzelf. Het moge duidelijk zijn: de vakantie is voorbij voor Michaëlla Krajicek. Ze is naar Rotterdam gekomen voor haar fans en om veel wedstrijden te spelen. Alleen viel de publieke belangstelling tegen en zal de tegenstand voorlopig gering zijn.

Het verschil tussen Krajicek en de rest is groot, maar dat is niet nieuw. In de voorbije maanden beleefde ze wel veel primeurs. "Omdat ik in nieuwe stadions kwam, op centercourts mocht spelen, twee toernooien won, maar ook negen keer in de eerste ronde eruit vloog."

Ze rukte op tot de 35e plaats van de mondiale ranking, daar waar de buitenwacht en niet in de laatste plaats Krajicek zelf misschien al een grotere stap in gedachten had. Evaluerend: "Soms kon ik het niveau niet aan. Vaak was ik in het begin van een partij niet goed en dan heeft een tegenstandster meteen meer 'kick'. De meeste spelers zijn ook veel ouder, dus laat ik gewoon afwachten, vooral niet forceren en hard blijven werken aan bepaalde punten."

"Het heeft geen zin om nieuwe doelen te noemen. Logisch dat ik richting de top 25 wil. Dan mag ik hopen dat ik wat meer gunstige lotingen krijg. Nu had ik het vaak zwaar, ook omdat ik met mijn vader vooraf had besloten de grote toernooien te gaan spelen. Vandaar dat het een wisselvallig seizoen is geworden."

Aanverwante artikelen:
Krajicek kritisch ondanks ruime zege 13 december 2006
Krajicek snel klaar 14 december 2006
Krajicek haalt achteloos haar Masterstitel op 18 december 2006