Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Tennis Masters   13 dec 2006 R16: Andrade (955) 6-0 6-0 

Trouw, 13 december 2006

Krajicek kritisch ondanks ruime zege

MichaŽlla Krajicek blikte ondanks haar zege met 6-0, 6-0 op Selma Andrade kritisch terug op haar spel in de eerste ronde van de Sky Radio Tennis Masters. "Ik maakte fouten die tegen een speelster uit de top twintig ongetwijfeld worden afgestraft", meent de 17-jarige Krajicek, die met haar 35e plaats verreweg de hoogst genoteerde Nederlandse is op de wereldranglijst.

Krajicek had er wel een verklaring voor waarom haar spel in haar ogen wat te wensen overliet. "Ik ben vrijdag door mijn enkel gegaan. Daarom heb ik een paar dagen weinig kunnen doen. Ook dinsdag heb ik maar een uurtje kunnen trainen."

De titelverdedigster hoopt dat ze volgend seizoen vooral fysiek nog wat progressie kan boeken. "Er zijn speelsters die fysiek veel verder zijn. Op dat vlak kan ik nog een stap vooruit zetten." Krajicek vond haar spel het afgelopen jaar nog te wisselvallig. "Al moet ik ook zeggen dat vooral bij de grandslamtoernooien de loting niet altijd meezat."

Vader en coach Petr ontbrak woensdag in Rotterdam. "Hij is pas geleden aan zijn knie geopereerd en heeft erg veel pijn. Het is me niet gelukt om hem de auto in te slepen." De samenwerking met haar vader bevalt de speelster uit Almere nog altijd prima. "Zolang zijn gezondheid het toelaat, blijf ik op deze manier met hem samenwerken."

Aanverwante artikelen:
Krajicek kritisch ondanks ruime zege 13 december 2006
Krajicek snel klaar 14 december 2006
Krajicek haalt achteloos haar Masterstitel op 18 december 2006