Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Hasselt   03 nov 2006 Q: Ivanovic (14) 6-3 6-4 

Het Belang van Limburg (België), 4 november 2006

Krajicek opnieuw in halve finale Hasselt

Michaëlla Krajicek heeft net als vorig jaar de halve finale bereikt in Haselt. De 17-jarige Nederlandse (WTA-41) nam vrijdag de maat van Ana Ivanovic (WTA-14): 6-3, 6-4. “Een finale tegen Clijsters: dat zou de max zijn”, zei de Kleine Kraai.

Vorige week in Linz ging Krajicek nog in twee sets onderuit tegen Ivanovic. In Hasselt nam de Nederlandse met Tsjechische roots revanche. “Ik heb het hier veel slimmer aangepakt: ik heb Ana’s gevaarlijke forehand zoveel mogelijk gemeden. Dat bleek de perfecte strategie”, zei het halfzusje van voormalig Wimbledon-winnaar Richard Krajicek. Hoewel het lekker liep, kon Michaëlla het niet laten af en toe te vloeken. Opvallend: telkens in het Tsjechisch. “In Tsjechië vloek ik in het Nederlands, hier andersom. Ik hou rekening met het publiek’, giechelde Mischa.

Het toernooi van Hasselt ligt Krajicek wel. Vorig jaar halve finale (verlies tegen Schiavone), nu opnieuw bij de laatste vier. “Dit is één van mijn favoriete toernooien’, zei ze. “En nee, ik zeg dat niet om het publiek of de organisator te plezieren. Ik meen dat. Het is dicht bij huis, er zitten Nederlanders in de tribune… Het is een beetje een thuistoernooi. En de resultaten zijn hier altijd goed. Logisch dus, dat ik hier graag kom.” In haar halve finale (zaterdag om 13u) moet Krajicek het opnemen tegen Kaia Kanepi, nummer 91 van de wereld. Op papier een hapklare brok. “Ik heb inderdaad veel kans om de finale te halen”, besefte Michaëlla. Als ze de Estse klip omzeilt, wacht haar misschien wel een duel tegen Clijsters in de finale. Een ouderwetse België-Nederland. “Goh ja, dat zou plezant zijn hč?” lachte ze. “Ik heb nog nooit tegen Kim gespeeld. Het zou fantastisch zijn om dat hier in Hasselt, in de finale dan nog, te doen.”

Aanverwante artikelen:
Stapjes, geen sprongen   1 november 2006
Krajicek opnieuw in halve finale Hasselt  4 november 2006
Krajicek neemt revanche op Ivanovic  4 november 2006
Knokken om kleren   4 november 2006
Seizoen Michaëlla Krajicek ten einde  5 november 2006
Geen finale, wel blessure  6 november 2006