Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Hasselt   04 nov 2006 S: Kanepi (91) 4-6 4-6 

De Telegraaf, 5 november 2006

Seizoen MichaŽlla Krajicek ten einde

Het tennisseizoen van MichaŽlla Krajicek is - ťťn wedstrijd te vroeg - tot een abrupt einde gebracht. In de halve finales van het WTA-toernooi in Hasselt verloor de Nederlandse tennisster gisteren van de relatief onbekende Kaia Kanepi (4-6, 4-6) en dat was voor iedereen een grote verrassing. Niet in de laatste plaats voor Krajicek, die zwaar teleurgesteld de Belgische Grenslandhallen verliet. Een droom - het spelen van de finale tegen Kim Clijsters - armer, een leerzame ervaring rijker.

Krajicek kwam gisteren simpelweg niet onder de (service)druk van haar tegenstandster uit Estland vandaan. In de hele partij wist de 'Kleine Kraai' welgeteld ťťn breekpunt op de opslag van Kanepi te forceren. Die ene kans wist ze niet te benutten, in tegenstelling tot Kanepi, die de service van Krajicek in beide sets eenmaal brak en daarmee voor het eerst in haar loopbaan de finale van een WTA-toernooi bereikte.

"Dit is een droomweek", stamelde de weinig spraakzame Kanepi (21), die zich via de kwalificaties in het hoofdtoernooi werkte en in Hasselt inmiddels zeven zeges op rij heeft gescoord. Zij zal, ongeacht de afloop van de finale vandaag, ongetwijfeld een flinke sprong gaan maken op de wereldranglijst, waarop zij nu de 91e positie bezet.

Voor de 17-jarige Krajicek betekent de nederlaag het einde van een seizoen waarin zij twee toernooien won (Hobart en Rosmalen) en drie keer de halve finales bereikte (Boedapest, Istanboel en Hasselt). Het nieuwe jaar begint voor haar met het verdedigen van de titel in Hobart, tijdens een week waarin zij tevens haar achttiende verjaardag viert.

Met het bereiken van die leeftijd vervalt voor haar het door de WTA aan jonge speelsters opgelegde 'beperkte toernooischema', waardoor zij in 2007 een 'vol' seizoen kan tennissen. "Misschien dat ik in december nog deelneem aan de Nederlandse Masters in Rotterdam, maar dat hangt onder meer af van mijn trainingsopbouw richting het nieuwe seizoen", aldus Krajicek.

Aanverwante artikelen:
Stapjes, geen sprongen   1 november 2006
Krajicek opnieuw in halve finale Hasselt  4 november 2006
Krajicek neemt revanche op Ivanovic  4 november 2006
Knokken om kleren   4 november 2006
Seizoen MichaŽlla Krajicek ten einde  5 november 2006
Geen finale, wel blessure  6 november 2006