Terug naar overzicht   Printervriendelijk versie

Hasselt   03 nov 2006 Q: Ivanovic (14) 6-3 6-4 

De Telegraaf, 4 november 2006

Krajicek neemt revanche op Ivanovic

De liefde tussen MichaŽlla Krajicek en het Belgische Hasselt is nog net zo sterk als twaalf maanden geleden. In navolging van de verrassende halvefinaleplaats die de Nederlandse tennisster vorig jaar tijdens het WTA-toernooi in Hasselt bereikte, sloeg zij zich gisteren in de Grenslandhallen opnieuw bij de laatste vier. Ana Ivanovic was volstrekt kansloos tegen de ontketende Krajicek, die zichzelf in iets meer dan een uur van een ticket voor de halve eindstrijd voorzag: 6-3, 6-4.

De zege op Ivanovic betekende tevens een fraaie revanche voor Krajicek, die vorige week tijdens het WTA-toernooi in Linz nog in twee sets (1-6, 6-7) van de huidige nummer veertien van de wereld had verloren. "Het zou mooi zijn als ik deze snelle kans op revanche direct kan verzilveren", had Krajicek voorafgaand aan het duel nog gemeld. Waarna ze met sterk en agressief spel aan de daadwerkelijke verzilvering begon.

Ivanovic kwam er nauwelijks aan te pas en keek binnen een uur tegen een 3-6, 1-5 achterstand aan. De Servische kwam nog wel terug tot 4-5, maar verder liet Krajicek het niet komen. Ze serveerde de partij gedecideerd uit en sloot af met een van haar handelsmerken: een ace.

Met haar zege op Ivanovic klopte Krajicek voor het eerst sinds juni (Rosmalen) weer een speelster uit de top 20. "Dat geeft natuurlijk een extra lekker gevoel en ik kon dat best gebruiken. De laatste maanden hoorde ik steeds vaker geluiden dat het met mijn tennis allemaal wat minder ging, maar ik heb nu laten zien dat ik weer helemaal terug ben."

Vorig jaar leed Krajicek in de halve finales van Hasselt schipbreuk op Francesca Schiavone, maar die lastige klip werd gisteren al voor haar verwijderd. De Italiaanse, in Hasselt als tweede geplaatst, had in de kwartfinale niet alleen last van een knieblessure, maar ook van Kaia Kanepi. De speelster uit Estland zette Schiavone via twee sets (6-2, 7-5) op de trein richting Milaan en is vandaag dus de tegenstandster van Krajicek.

"Als je naar onze ranking kijkt, stap ik als favoriet de baan op", aldus Krajicek, die als nummer 41 van de wereld vijftig plaatsen hoger staat dan haar tegenstandster uit Estland. "Maar ik onderschat Kanepi zeker niet, zij heeft in het hoofdtoernooi nog geen set verloren, dat zegt genoeg."

Aanverwante artikelen:
Stapjes, geen sprongen   1 november 2006
Krajicek opnieuw in halve finale Hasselt  4 november 2006
Krajicek neemt revanche op Ivanovic  4 november 2006
Knokken om kleren   4 november 2006
Seizoen MichaŽlla Krajicek ten einde  5 november 2006
Geen finale, wel blessure  6 november 2006